دوره 18، شماره 3 - ( 3-1397 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 37-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rostami Hosseinkhani1 M, Omidvar P, Allahyaribeik S, Torabi Azad M. The effects of boom on oil plume dispersion using smoothed particle hydrodynamics‌ (SPH). Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (3) :29-37
رستمی حسینخانی مهدی، امیدوار پوریا، اله یاری بیک سارا، ترابی آزاد مسعود. تاثیر استفاده از بوم بر روی نحوه پخش پلوم نفتی به روش هیدرودینامیک ذرات هموار. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (3) :29-37

1- دانشجوی دکتری تخصصی رشته فیزیک دریا
2- استادیار گروه مهندسی مکانیک دانشگاه یاسوج
3- استادیار، گروه فیزیک دریا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران
4- گروه فیزیک دریا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران
پخش آلاینده‌های روغنی یکی از مشکلات مهم در محیط زیست دریایی است که توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده است. در این مقاله، شبیه سازی اثر بوم بر روی پخش پلوم نفت با استفاده از روش هیدرودینامیک ذرات هموار مورد بررسی قرار گرفته است. کد متن باز SPHysics2D با اضافه کردن اثر کشش سطحی و یک فشار اضافی به معادله مومنتوم، به دو فاز توسعه یافته است. چندین مسئله از دینامیک پلوم شبیه سازی شده است و عملکرد کد توسعه یافته ارزیابی می‌شود. ابتدا، نحوه صعود یک پلوم روغن با نسبت چگالی 0.8 شبیه سازی شده و نتایج بدست آمده با حل تحلیلی مقایسه شده است. سپس، نحوه صعود یک پلوم با نسبت چگالی 0.1 شبیه سازی شده و تغییرات زمانی مرکز جرم و سرعت صعود نشان داده شده است. شبیه سازی موج نویدال روی سواحل انجام و با نتایج تجربی مقایسه شده است. در نهایت، تاثیر بوم با زاویه‌های مختلف روی پخش پلوم روغن مورد بررسی قرار گرفته است. پس از اعتبارسنجی کد با مسئله‌های مختلف، نحوه صعود و پخش پلوم روغن در ساحل بدون اعمال بوم شبیه سازی شده و درصد پلوم عبوری از مکانی مشخص محاسبه شده است. سپس تاثیر بوم با زاویه‌های مختلف در جلوگیری از پخش پلوم روغن مورد بررسی قرار گرفته و با بدست آوردن کمترین درصد پلوم عبوری، بهترین زاویه جهت جلوگیری از پخش پلوم روغن انتخاب شده است. از این رو، روش SPH می‌تواند یک روش بهینه برای شبیه سازی عددی مسئله‌های پیچیده از جمله دینامیک موج آب باشد.
متن کامل [PDF 1906 kb]   (1934 دریافت)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روشهای عددی فاقد شبکه
دریافت: 1396/9/14 | پذیرش: 1396/11/1 | انتشار: 1397/12/2