دوره 13، شماره 13 - ( ويژه‌نامه اول 1392 )                   جلد 13 شماره 13 صفحات 42-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kermajani M, Hosseini Hashemi S, nazemnezhad R, amirabdollahian S. Exact solutions for buckling of rectangular nanoplates via nonlocal third-order plate theory. Modares Mechanical Engineering 2014; 13 (13) :33-42
کرماجانی مهدی، حسینی هاشمی شاهرخ، ناظم نژاد رضا، امیرعبداللهیان شهرام. حل دقیق کمانش نانو صفحه‌های مستطیل شکل با استفاده از تئوری مرتبه سوم برشی غیر محلی. مهندسی مکانیک مدرس. 1392; 13 (13) :33-42

1- دانشکده مهندسی مکانیک/ دانشگاه علم و صنعت ایران
2- دانشگاه علم وصنعت /استاد
3- دانشجوی دکتری/دانشگاه علم و صنعت ایران
4- کارشناسی ارشد/ باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان
در این مقاله، اثرات مقیاس کوچک بر روی کمانش نانو صفحات مستطیلی، بر اساس تئوری غیر محلی تغییر شکل برشی مرتبه سوم ردی و با استفاده از یک روش دقیق تحلیلی بررسی شده است. به منظور حل دقیق معادلات حرکت، ابتدا معادلات بی بعد شده و با استفاده از تابع کمکی از یکدیگر دی کوپله شده اند. نهایتا، معادلات جدیدی بر حسب یکسری توابع پتانسیل بدست آمده که بصورت دقیق و تحلیلی قابل حل می باشند و به این ترتیب بارهای کمانش برای مساله بدست می آید. در حل معادلات فوق، از شرایط مرزی لوی استفاده شده که بر اساس آن، دو لبه نانو صفحه دارای شرایط مرزی ساده و دو لبه دیگر می تواند ترکیبی از شرایط مرزی ساده، گیردار یا آزاد باشد. به منظور تایید صحت روش حل حاضر، نتایج بدست آمده با دیگر روش های عددی و تقریبی مقایسه شده است. برای ارائه نتایج بیشتر، اثرات شرایط مرزی، مقادیر مختلف پارامتر غیر محلی، نسبت طول به عرض و نسبت ضخامت به طول بر بار کمانش نانوورق بررسی شده است. مطالعه حاضر می تواند به منظور تحلیل استاتیکی و دینامیکی سازهای صفحه مانند ضخیم در مقیاس نانو، مانند گرافن چند لایه و گرافیت بصورت سازههای کامپوزیتی یا ساندویچی، مفید باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ارتعاشات|روشهای تحلیلی|سیستمهای میکرو و نانو
دریافت: 1392/4/15 | پذیرش: 1392/5/14 | انتشار: 1392/12/1