دوره 17، شماره 12 - ( 12-1396 )                   جلد 17 شماره 12 صفحات 203-193 | برگشت به فهرست نسخه ها

Najafi M, Ansari R, Darvizeh A. Effect of Different Environmental Conditions on Impact Properties of FMLs Hybridized with Nanoclay. Modares Mechanical Engineering 2018; 17 (12) :193-203
نجفی مسلم، انصاری رضا، درویزه ابوالفضل. تأثیر شرایط محیطی متفاوت بر خواص ضربه‌ای چندلایه‌های الیافی فلزی هیبریدشده با نانورس. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (12) :193-203

1- دانشجوی دکتری، مهندسی مکانیک، دانشگاه گیلان، رشت
2- دانشیار دانشگاه گیلان
3- عضو هیئت علمی/دانشگاه گیلان
ددر این مقاله، اثر شرایط محیطی متفاوت بر خواص ضربه‌ای چندلایه‌های الیافی فلزی هیبریدشده با نانورس مورد بررسی قرار گرفته است. به این منظور، در ابتدا چندلایه‌های الیافی فلزی با استفاده از ورق‌های آلومینیوم، الیاف شیشه، رزین اپوکسی خالص و بهبودیافته با نانورس توسط روش لایه‌گذاری دستی تولید شدند. تأثیر انواع مختلف شرایط محیطی شامل پیرسازی برودتی (در دمای –196 °C در نیتروژن مایع)، پیرسازی دمابالا (در دمای 130 °C در هوای خشک) و پیرسازی رطوبتی-حرارتی (در دمای 90 °C در آب مقطر) بر خواص ضربه‌ای نمونه‌های ساخته‌شده با رزین اپوکسی خالص و بهبودیافته در سطوح مختلف با بهره‌گیری از طراحی آزمایش‌ها به روش رویه پاسخ مورد بررسی قرار گرفت. مدلی مناسب جهت پیش‌بینی تأثیر نوع پیرسازی و میزان نانوذرات بر استحکام ضربه‌ای نمونه‌ها توسعه داده شد. بر اساس نتایج به‌دست‌آمده مشخص شد که پیرسازی برودتی مؤثرترین نقش را در کاهش خواص ضربه‌ای نمونه‌ها دارد. درحالی‌که پیرسازی رطوبتی-حرارتی در بین فرآیندهای مختلف شرایط محیطی، کمترین اثر را در کاهش خواص ضربه‌ای چندلایه‌های الیافی فلزی دارا است. همچنین بررسی‌ نتایج تحلیل عوامل تأثیرگذار اصلی نشان داد که نقش مخرب فرایندهای مختلف پیرسازی در کاهش خواص ضربه‌ای مؤثرتر از نقش مثبت نانوذرات در بهبود خواص ضربه‌ای چندلایه‌های الیافی فلزی است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مواد مرکب
دریافت: 1396/6/24 | پذیرش: 1396/8/20 | انتشار: 1396/9/10