دوره 15، شماره 8 - ( 8-1394 )                   جلد 15 شماره 8 صفحات 133-125 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sattar S, Mazdak S, Sharifi E. Numerical Analysis and Simulation of Effective Parameters on the Defects of Ellipsoidal Pre-notched U-channel Section Produced by Cold Roll-Forming Process. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (8) :125-133
ستار سیاوش، مزدک سیامک، شریفی ابراهیم. بررسی عددی و شبیه سازی پارامترهای موثر بر عیوب مقطع U شکل پیش سوراخ شده بیضی تولید شده توسط فرآیند غلتکی سرد. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (8) :125-133

1- دانشجوی کارشناسی ارشد- دانشگاه تفرش
2- مدیرگروه مکانیک، استادیار دانشکده مکانیک- دانشگاه تفرش
3- استادیار دانشکده مکانیک- دانشگاه تفرش
شکلدهی غلتکی سرد فرآیندی است که در آن ورق فلزی با عبور از یکسری غلتک دوار به مقطع مورد نظر در می‌آید. مقاطع دارای پیش سوراخ در صنایع مختلف کاربرد فرآوانی دارند. معضل اینگونه محصولات تغییر شکل در سوراخ پس از انجام شکلدهی می‌باشد، همچنین وجود عیوبی همچون موج لبه، کمانش، خمش، اعوجاج سوراخ و .... می-باشد. به منظور بررسی و پیش‌بینی پارمتراهای مهم در تغییر شکل سوراخهای بیضی در حین فرآیند غلتکی سرد مقطع U شکل، یک مدل سه بعدی المان محدود با استفاده از نرم‌افزار آباکوس 6.11.3 در نظر گرفته شده. پارامترهایی از قبیل شعاع بزرگ و کوچک سوراخ، فاصله سوراخها، فاصله سوراخ از لبه فلنج، ضخامت و جنس ورق در نظر گرفته شده و با استفاده از روش طراحی آزمایش پاسخ سطح یک مجموعه شبیه‌سازی بدست آمده است. در ادامه با در نظر گرفتن یک دسته پارامترهای خروجی از قبیل کمانش لبه، موج روی سوراخ، تغییر اندازه سوراخ، تغییر فاصله سوراخها از هم، تغییر فاصله سوراخ از لبه فلنج و اندازه‌گیری آنها جدول طراحی آزمایش تکمیل شده است. سپس با استفاده از روش آنوا صحت نتایج آماری بدست آمده است. با مقایسه با نتایج تجربی تحقیق دیگر صحت مدلهای شبیه سازی بررسی می‌شود و تاثیر پارامترهای مهم هم به صورت آماری و هم به صورت توابعی ریاضی استخراج شده است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: شکل دهی فلزات
دریافت: 1394/1/8 | پذیرش: 1394/2/31 | انتشار: 1394/4/3