دوره 18، شماره 1 - ( 1-1397 )                   جلد 18 شماره 1 صفحات 354-345 | برگشت به فهرست نسخه ها

Akbari-Azar S, Baghani M, Shahsavari H, Zakerzadeh M R, Sohrabpour S. Investigation on bending behavior of shape memory polymeric composite beam with a corrugated skin. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (1) :345-354
اکبری آذر سمیرا، باغانی مصطفی، شهسواری حمید، ذاکرزاده محمد رضا، سهراب پور سعید. بررسی رفتار خمشی تیر کامپوزیتی از جنس پلیمر حافظه دار با بدنه موج دار. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (1) :345-354

1- دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2- دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تهران
3- عضو هیات علمی دانشگاه تهران
4- استاد، دانشکده مهندسی مکانیک ، دانشگاه صنعتی شریف، تهران
در این مقاله، رفتار خمشی یک تیر کامپوزیتی متشکل از یک بخش موج‌دارکه حفره‌های آن با ماده پلیمری حافظه‌دار پر شده است، مورد بررسی قرار گرفته است. تیر موردنظر یک تیر ساندویچی ازجنس پلیمر حافظه‌دار است که بدنه‌ای موج‌دار از جنس پلیمری دارد. این تیر در سنسورها و فعال‌کننده‌ها کاربرد فراوانی دارد. از آنجایی که در پروفیل‌های موج‌دار نسبت استحکام به وزن در راستای عمود به موج بیشتر است، لذا تیرهایی که بخش موج‌دار در راستای عرضی تیر قرار دارد، نسبت به تیرهایی که بخش موج‌دار در راستای طولی است، مستحکم‌تر هستند. با استفاده از مدل ساختاری ارائه شده توسط چن ولاگوداس برای مواد پلیمری حافظه‌دار و همچنین باکمک تئوری تیر اویلر- برنولی، رفتار تیر کامپوزیتی بررسی شده است. به دلیل اینکه مدل ساختاری استفاده شده به فرم انتگرالی است، از روش تفاضلات محدود برای جداسازی معادلات استفاده شده است. با استفاده از یک نرم‌افزار المان محدود نیز نتایج تحلیل خمشی تیر بدست آمده است وبا نتایج روش تفاضلات محدود مقایسه گردیده است. نتایج نشانگر دقت بالای روش تفاضلات محدود در حل این مسئله است. نتایج تحلیل خمشی تیر با هسته موج‌دار دارای شکل‌های مثلثی، سینوسی و ذوزنقه‌ای بدست آورده و بایکدیگر مقایسه شده‌اند. نتایج نمایانگر آن است که توانایی حمل بار در تیر کامپوزیتی در مقایسه با تیر پلیمری خالص افزایش یافته است. توانایی تحمل بار بیشتر، با اندکی کاهش در تثبیت شکل تیر بدست می‌آید. در نهایت، شرایط مربوط به چرخه بازیابی تنش مقید نیز برروی تیر کامپوزیتی اعمال و نتایج مربوط به این چرخه نیز بدست آمده‌اند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: الاستیسیته و پلاستیسیته
دریافت: 1396/8/19 | پذیرش: 1396/10/2 | انتشار: 1396/10/22