دوره 13، شماره 11 - ( 11-1392 )                   جلد 13 شماره 11 صفحات 29-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fatigue analysis of a reinforced cylindrical shell under multi-axial loading. Modares Mechanical Engineering 2014; 13 (11) :15-29
شاهانی امیررضا، معیری کاشانی حامد، سالاری محمد. تحلیل خستگی یک پوسته استوانه ای تقویت شده تحت بارگذاری چند محوره. مهندسی مکانیک مدرس. 1392; 13 (11) :15-29

1- دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
به منظور تحلیل خستگی پوسته های استوانه ای تقویت شده ابتدا می بایست میدانهای تنش و کرنش در آنها را محاسبه نمود. با توجه به غیر خطی بودن تحلیل، هزینه تحلیل اجزاء محدود مسئله به کمک المانهای جامد بسیار بالا می باشد. از طرفی چنانچه این مسئله با استفاده از المانهای پوسته ای مدلسازی شود، پرچ ها و پیچ ها را نمی توان به صورت واقعی مدل کرد. در این مقاله، به منظور تحلیل تنش مسئله از تکنیک زیر مدلسازی پوسته به جامد استفاده شده است. بدین صورت که در ابتدا پوسته استوانه ای تقویت شده مذکور به کمک المانهای پوسته ای مدلسازی شده که در این حالت تمامی اتصالات به صورت المانهای فنر در نظر گرفته شده اند. سپس با استفاده از این تکنیک به مدلسازی نواحی بحرانی مسئله به کمک المانهای جامد پرداخته شده که در این حالت اتصالات به صورت سه بعدی در نظر گرفته شده اند. پس از محاسبه میدانهای تنش و کرنش در سازه، تحلیل خستگی چند محوره از دیدگاه صفحه بحرانی برون-میلر صورت گرفته است. بدین منظور با کدنویسی در نرم افزار آباکوس، ابتدا صفحه بحرانی همه المانها مشخص شده و سپس با محاسبه کرنش های نرمال و برشی روی صفحه بحرانی، عمر هر المان پیش بینی شده است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: تحلیل تنش|خزش، خستگی و شکست|روش اجزای محدود|سازه های هوا-فضا
دریافت: 1392/2/4 | پذیرش: 1392/3/7 | انتشار: 1392/9/30