دوره 15، شماره 12 - ( 11-1394 )                   جلد 15 شماره 12 صفحات 188-183 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohamadi Ziarani M, Bani Mostafa Arab N, Jafari H. Effect of welding current on microstructure, hardness and wear resistance of hardfacing deposit on carbon steel. Modares Mechanical Engineering 2016; 15 (12) :183-188
محمدی زیارانی مجید، بنی مصطفی عرب نصراله، جعفری حسن. بررسی تأثیر جریان جوشکاری بر ریزساختار، سختی و مقاومت به سایش رسوب سخت‌پوشانی بر روی فولاد کربنی. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (12) :183-188

1- دبیر - آموزش و پرورش
2- استادیار دانشکده مکانیک دانشکاه تربیت دبیر شهید رجایی
3- استادیار دانشکده مکانیک دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
قطعات مهندسی در حین کار در معرض پدیده‌های مخربی نظیر سایش قرار دارند که در نتیجه ممکن است دچار تخریب گردند. لذا برای محافظت از آنها و کاهش هزینه‌های ناشی از تعویض قطعات معیوب و افزایش بهره‌وری، استفاده از جوشکاری به عنوان یکی از راه‌های ایجاد پوشش مقاوم به سایش بر روی قطعات، مورد توجه قرار گرفته است. در تحقیق حاضر تأثیر جریان جوشکاری بر کیفیت روکش نهایی حاصل از جوشکاری با الکترود دستی و با استفاده از الکترود سخت‌پوشانی پایه آهنی بر روی فولاد کربنی، مورد ارزیابی قرار گرفته است. ترکیب شیمیایی روکش جوشکاری با استفاده از روش کوانتومتری مورد ارزیابی قرار گرفت. از میکروسکوپ‌های‌ نوری و الکترون روبشی و آنالیز طیف سنجی پراش انرژی پرتو اشعه X و آزمون‌ پراش پرتو X جهت مطالعه ریزساختار و بررسی فازهای تشکیل شده در روکش و از آزمون‌های ریزسختی سنجی و سایش پین بر دیسک جهت بررسی سختی و مقاومت به سایش روکش نهایی استفاده گردید. نتایج متالوگرافی و پراش پرتو X نشان دهنده حضور فازهای مارتنزیت و آستنیت باقیمانده در ساختار روکش نهایی است. آنالیز ترکیب شیمیایی، ریزسختی سنجی و سایش نشان داد با افزایش شدت جریان، رقت جوش افزایش یافته و لذا عناصر آلیاژی تأثیر گذار بر سختی و مقاومت به سایش در رسوب جوش کاهش یافته در نتیجه سختی و مقاومت به سایش اندکی کاهش می‌یابد. بررسی سطوح ساییده شده نیز نشانگر آن است که مکانیزم سایش روکش نهایی از نوع سایش خراشان میباشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: جوشکاری
دریافت: 1394/4/3 | پذیرش: 1394/8/4 | انتشار: 1394/9/7