دوره 16، شماره 4 - ( 4-1395 )                   جلد 16 شماره 4 صفحات 162-155 | برگشت به فهرست نسخه ها

Cheraghi B, Mirzavand Boroujeni B, Shafaee M. Hydroelastic coupled vibrations in spherical containers of membrane bottom, partially filled with frictionless liquids. Modares Mechanical Engineering 2016; 16 (4) :155-162
چراغی بهنام، میرزاوند بروجنی بابک، شفایی مازیار. ، تحلیل ارتعاشات کوپل هیدروالاستیک در مخازن کروی با کفی غشایی حاوی سیال بدون اصطکاک. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (4) :155-162

1- فارغ التحصیل/ دانشگاه تهران
2- استادیار /دانشگاه تهران
3- عضو هیئت علمی/دانشگاه تهران
یک تحلیل ارتعاش هم‌گیر هیدروالاستیک برای سیال بدون اصطکاک با درنظر گرفتن سطح آزاد سیال و همچنین کف انعطاف‌پذیر، در مخزن کروی ارایه شده‌است. دیواره به صورت صلب درنظر گرفته شده‌است. کف به صورت غشایی در فاصله‌ی مشخص از مرکز کره قراردارد، همچنین سطح سیال نیز دریک فاصله مشخص دربالای مرکز کره درنظر گرفته شده‌است. همچنین درنهایت با استفاده از روش گالرکین و اعمال آن بر معادلات نهایی، نتایج موردنظر بدست آمده‌اند. تاثیر پارامترهای مختلفی ازجمله؛ کشش کف، چگالی سیال و پارامترهای هندسی سیستم شامل شعاع مخزن، پارامتر مشخص کننده‌ی فاصله‌ی سطح سیال و پارامتر مشخص کننده‌ی فاصله‌ی کف، دیده شده‌است. استفاده از سیستم دستگاه‌های مختصات اصلی و کمکی به‌منظور تطابق مدل درنظر گرفته‌شده با فیزیک واقعی مورد نظر ما، امری است اجتناب ناپذیر که در این مطالعه مورد استفاده قرار گرفته‌است. فرکانس‌های طبیعی تلاطم این سیستم سیال و سازه ارایه شده‌اند که نشان می‌دهد؛ نتایج بدست آمده از این حل تحلیلی در تطابق با نتایج حاصل از مدلسازی سیستم مشابه در نرم‌افزارانسیس نیز می‌باشد. این نتایج نشان‌ دهنده‌ی صحت روش تحلیلی ارایه شده است که می‌تواند به عنوان حالت پایه برای مسایل پیچیده‌تر با اعمال المان‌های خاص، مورد استفاده قرار گیرد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ارتعاشات
دریافت: 1394/9/29 | پذیرش: 1394/12/11 | انتشار: 1395/1/28