دوره 14، شماره 10 - ( 10-1393 )                   جلد 14 شماره 10 صفحات 128-121 | برگشت به فهرست نسخه ها

Souri A, shahbeyk S. Numerical Implementation and Calibration of Microplane Model for Closed-Cell Metal Foams with Spherical Cellular Structure. Modares Mechanical Engineering 2015; 14 (10) :121-128
سوری امیر، شاه بیک شریف. پیاده سازی عددی و کالیبراسیون مدل ریزصفحه برای فوم‌های فلزی سلول بسته با ساختار سلولی کروی. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (10) :121-128

1- دانشگاه تربیت مدرس
2- استادیار مهندسی سازه / دانشکده عمران و محیط زیست دانشگاه تربیت مدرس
فوم های فلزی به دلیل دارا بودن خواص مکانیکی بسیار مناسب مانند نسبت سختی و مقاومت به وزن بالا، امکان جذب انرژی ناشی از برخورد و یا انفجار و قابلیت بازیافت، به سرعت در حال گسترش در کاربردهای مهندسی مانند صنایع هوافضا، خودروسازی، سازه های سبک وزن و مستهلک کننده‌ها انرژی می باشند و در هر سازه ای به کار روند این خواص را به ارمغان می‌آورند. به منظور شبیه سازی عددی این مواد می توان از روش های مختل ی استفاده نمود که از آن میان می توان به مدل دو مقیاسی ریزصفحه اشاره نمود. در این مقاله یک الگوریتم عددی کارآمد و ساده به منظور پیاده سازی مدل ریزصفحه برای شبیه سازی رفتار فوم های فلزی سلول ارائه می شود. در گام بعد و به منظور کالیبراسیون متغیرهای مدل ریزصفحه، ریزساختار فوم به صورت پوسته‌های کروی مماس بر هم به کمک روش اجزای محدود غیرخطی شبیه‌سازی شده و تحت بارگذاری های تک محوری و هیدروستاتیکی قرار می گیرد. در گام پایانی و در جهت صحه گذاری مدل ریزصفحه، نتایج دو مدل ریزصفحه و شبیهسازی ریزساختار برای یک نمونهی مکعبی تحت بارگذاری دومحوری مقایسه می شود که این مقایسه نشان می دهد علی رغم کاهش قابل توجه زمان محاسبات در شبیه سازی ریزصفحه، این روش از دقت بالای برخوردار است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: الاستیسیته و پلاستیسیته|تحلیل تنش|روش اجزای محدود
دریافت: 1392/11/3 | پذیرش: 1393/1/26 | انتشار: 1393/7/5