دوره 15، شماره 2 - ( 2-1394 )                   جلد 15 شماره 2 صفحات 213-205 | برگشت به فهرست نسخه ها

Karimi Manesh M, Sattari Far I, Omidvar H. Effects of Arc Heat Input and Welding Speed on the Cryogenic Impact Strength of Type 304L Austenitic Stainless Steel Weld Metal. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (2) :205-213
کریمی منش مهدی، ستاری فر ایرج، امیدوار حمید. تاثیر حرارت ورودی قوس و سرعت جوشکاری بر مقاومت ضربه دما پایین فلز جوش فولاد زنگ نزن آستنیتی 304L. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (2) :205-213

1- دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک- دانشگاه صنعتی امیر کبیر
2- عضو هیئت علمی دانشکده مکانیک- دانشگاه صنعتی امیر کبیر
3- عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیر کبیر
کاربرد در دماهای پایین موجب تردی بسیاری از سازه ها می شود که در نتیجه، انتخاب پارامترهای جوشکاری مناسب برای حفظ چقرمگی سازه جوشی، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این مقاله، تاثیر پارامترهای جوشکاری حرارت ورودی قوس و سرعت جوشکاری، بر مقاومت ضربه دما پایین فلز جوش فولاد زنگ نزن آستنیتی 304L، مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور فرایند جوشکاری قوسی الکترود تنگستن با محافظت گاز، بر روی ورق فولاد زنگ نزن آستنیتی 304L به ضخامت 5 میلی متر انجام شد و با تغییر در پارامترهای حرارت ورودی قوس و سرعت جوشکاری، تاثیر پارامترهای مذکور بر ریزساختار، میزان فریت فلز جوش و انرژی ضربه شارپی دما پایین نمونه ها بررسی شد. حرارت ورودی قوس از 1/04 تا 3/23 کیلووات و سرعت جوشکاری از 30 تا 240 میلی متر بر دقیقه تغییر کرد. مشاهده شد که افزایش حرارت ورودی قوس از طرفی می تواند باعث کاهش فریت در فلز جوش شود که این سبب بهبود مقاومت ضربه در دماهای پایین می شود، ولی از طرف دیگر زمان انجماد را افزایش داده که باعث درشت شدن ساختارهای دندریتی در فلز جوش می شود و می تواند تاثیر منفی بر مقاومت ضربه داشته باشد. تغییرات سرعت جوشکاری نیز می تواند بر میزان فریت و ریزساختار و در نتیجه بر مقاومت ضربه تاثیر داشته باشد. درنهایت با بررسی ها و انجام تست های متعدد، خواص ضربه بهینه در دمای پایین با حرارت ورودی قوس 1/67 کیلووات و سرعت جوشکاری 120 میلی متر بر دقیقه بدست آمد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: جوشکاری
دریافت: 1393/7/8 | پذیرش: 1393/8/26 | انتشار: 1393/10/13