دوره 16، شماره 12 - ( 12-1395 )                   جلد 16 شماره 12 صفحات 424-414 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bozorgmanesh M, Nezamabadi A, Najafi zadeh S M M. Comparison Buckling load of Cylindrical Shells with seam, Consist of Two Type of Circular or Lozenge Cutouts, by Numerical and Experimental Methods. Modares Mechanical Engineering 2017; 16 (12) :414-424
بزرگ منش محمد، نظام آبادی علیرضا، نجفی زاده سید محمد مهدی. مقایسه بار بحرانی کمانش پوسته‌های استوانه‌ای بادرز، شامل دو نوع گشودگی دایروی یا لوزوی به روش‌های آزمایشگاهی و عددی. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (12) :414-424

1- کارشناسی ارشد مکانیک طراحی کاربردی از دانشگاه آزاد واحد اراک
2- استاد دانشگاه آزاد واحد اراک (عضو هیئت علمی)
پوسته‌های استوانه‌ای به صورت رایج در صنایع مختلف از جمله صنایع هواپیماسازی، موشک، خطوط لوله، دوچرخه‌سازی، زیردریایی‌ها، وسایل مکانیکی مختلف، اتومبیل، سازه‌های تزیینی ساختمان‌ها و... بکار می‌روند. پوسته‌های استوانه‌ای به دلیل وزن کم، مقاومت زیاد و راحتی ساخت، کاربردهای گسترده‌ای در صنایع دارند. این سازه‌ها در حین کار، تحت انواع نیروها ازجمله نیروهای محوری، پیچشی، فشار داخلی، یا ترکیبی از انواع بارگذاری قرار می‌گیرند. پوسته‌های استوانه‌ای با گشودگی‌های مختلف، به خاطر داشتن ناپیوستگی‌های هندسی تحت تأثیر تمرکز تنش و ناپایداری سازه می‌باشند. بررسی اثرات حفره روی تحمل باربری و رفتار کمانشی پوسته‌های استوانه‌ای از دغدغه‌های سازندگان و طراحان بوده و هست. در این مقاله، کمانش پوسته‌های استوانه‌ای دارای درز، با گشودگی‌های لوزوی یا دایروی تحت بار محوری، به روش‌های عددی و آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفته است. پوسته‌ها از جنس فولاد با استاندارد (No: 1.0110 ST 37, DIN) در نظر گرفته شده اند که یکی از پرکاربردترین مواد استفاده شده در صنایع مختلف از جمله ساختمان‌سازی سنتی و صنعتی، گاز، نفت و پتروشیمی می‌باشند. اثر گشودگی‌های مختلف بر بار بحرانی پوسته ها مورد تحلیل قرار گرفته است و در ادامه، نتایج به دست آمده از نرم‌افزار آباکوس با نتایج آزمایشگاهی، مقایسه گردیده‌اند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: سایر......
دریافت: 1395/6/23 | پذیرش: 1395/8/6 | انتشار: 1395/9/28