دوره 17، شماره 12 - ( 12-1396 )                   جلد 17 شماره 12 صفحات 32-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

barghikar H, Mosadegh P, Ranjbar M, Masoomi M. Investigation and simulation of geometric and optical quality for bi-convex lens produced by injection molding process. Modares Mechanical Engineering 2018; 17 (12) :21-32
برقی کار حامد، مصدق پیمان، رنجبر مهدی، معصومی محمود. بررسی کیفیت هندسی و نوری لنز کروی دوبر محدب تولیدشده به روش تزریق پلاستیک. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (12) :21-32

1- دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
این پژوهش به بررسی تأثیر پارامترهای تزریق بر روی کیفیت هندسی و اپتیکی لنزهای کروی دوبر محدب، تزریق‌شده با پلیمر آمورف پلی متیل متاکریلات پرداخته است. آنچه حائز اهمیت است، میزان تأثیرگذاری هر پارامتر بر کیفیت هندسی و اپتیکی لنز و به دست آوردن مقادیر بهینه برای تزریق می‌باشد. بر اساس نتایج این پژوهش عوامل تأثیرگذار به‌صورت همزمان بر روی کیفیت هندسی و کیفیت اپتیکی این نوع لنزها به ترتیب عبارت است از دمای مذاب، زمان نگهداری، فشار تزریق و فشار نگهداری. این عوامل مشخص میکند کنترل همزمان فشار به ویزه، در گودی قالب هم در مرحله تزریق و هم در مرحله نگهداری می‌تواند نشان دهنده یک تزریق مناسب با حداقل خطاهای اپتیکی باشد. بر طبق داده های به دست آمده بررسی انقباض حجمی میانگین به تنهایی معادل 5.847% است که در این حالت ضریب شکست معادل 7.12E-05 است. تحلیل کمیت ضریب شکست به تنهایی معادل 6.28E-05 می‌باشد. در این حالت حداقل میانگین انقباض حجمی 9.1% است. بنابراین بهینه کردن و به حداقل رساندن یکی از عامل‌های هندسی یا نوری به تنهایی باعث به وجود آمدن مقادیر مناسبی از عامل دیگر نخواهد بود. با استفاده از الگوریتم تاگوچی چند پاسخه سطح بهینه ای حاصل شد که در آن حداقل میانگین انقباض حجمی 5.503% و حداقل ضریب شکست برابر 6.96E-05 میباشد.
متن کامل [PDF 1906 kb]   (5439 دریافت)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: سایر......
دریافت: 1396/5/12 | پذیرش: 1396/7/20 | انتشار: 1396/9/10