دوره 18، شماره 2 - ( 2-1397 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 72-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghasemkhani A, Farahat S, Naserian M M. Performance analysis and optimization Tri-Generation system using Finite-Time Thermodynamics concepts. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (2) :61-72
قاسم خانی امیر، فراهت سعید، ناصریان محمد مهدی. تحلیل عملکرد و بهینه‌سازی سیستم سه‌هدفه با استفاده از مفاهیم ترمودینامیک زمان محدود. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (2) :61-72

1- دانشگاه سیستان و بلوچستان و استاد دانشگاه چمران کرمان
2- دانشگاه سیستان وبلوچستان
3- دانشگاه سیستان و بلوچستان
در این مقاله، به تحلیل عملکرد و بهینه‌ سازی یک سیستم سه‌هدفه بر‌اساس معیارهای متفاوت ترمودینامیکی مانند بازده انرژی و اگزرژی، توان و توان بی‌بعد پرداخته شده است. سیستم سه‌هدفه از سه زیرسیستم تشکیل ‌شده است که شامل زیرسیستم خورشیدی، زیرسیستم کالینا و زیرسیستم چیلر جذبی لیتیم برمید - آب است. هدف این سیستم تولید توان، آب گرم خانگی و سرمایش با استفاده از انرژی خورشید است. توان بی‌بعد، به ‌عنوان یک ابزار برای درک مفاهیم ترمودینامیک زمان محدود معرفی ‌شده است. توان بی‌بعد به‌ صورت نسبت توان به حاصل‌ضرب هدایت حرارتی کل در دمای کمینه سیکل خورشیدی تعریف ‌شده است. تحلیل اگزرژی نشان داده است که بیشترین اگزرژی تخریب‌شده مربوط به بویلر است. نتایج نشان داده است که در طراحی اولیه بازده انرژی، بازده اگزرژی، نرخ هزینه سرمایه‌گذاری کل و توان بی‌بعد به ترتیب برابر است با%37/17، %82/18، 63/9 دلار بر ساعت و 01781/0. تحلیل حساسیت نشان داده است که افزایش پارامترهایی مانند دمای محیط، تابش خورشیدی، دمای ورودی کلکتور و نسبت فشار سیکل کالینا باعث افزایش بازده انرژی و اگزرژی شده است. همچنین افزایش نسبت فشار سیکل کالینا، کاهش دبی جرمی سیکل کالینا، دمای محیط و دمای ورودی کلکتور باعث افزایش توان بی‌بعد شده است. علاوه بر این به مقایسه معیارهای بهینه‌ سازی مانند بازده انرژی، بازده اگزرژی، توان و توان بی‌بعد پرداخته شده است. نتایج نشان داده است که توان و توان بی‌بعد بهترین معیار بهینه‌ سازی ترمودینامیکی هستند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ترمودینامیک
دریافت: 1396/9/18 | پذیرش: 1396/10/18 | انتشار: 1396/11/3