دوره 17، شماره 4 - ( 4-1396 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 398-393 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghalami Choobar M, Lighat G H, Sedighi M, Ahmadi H. Static analysis of transversely anisotropic laminates using improved zig-zag theory subjected to sinusoidal load. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (4) :393-398
قلمی چوبر مهران، لیاقت غلامحسین، صدیقی مجتبی، احمدی حامد. تحلیل استاتیکی تیرکامپوزیتی ناهمسانگرد عرضی با تئوری زیگ‌زاگ بهبود یافته تحت بار سینوسی. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (4) :393-398

1- دانشجوی دکتری تربیت مدرس
2- عضو هیٍئت علمی دانشکده‌ی مهندسی مکانیک
3- عضو هیئت علمی دانشکده‌ی مهندسی مکانیک
4- عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی مکانیک
در این مقاله، رفتار استاتیکی چندلایه‌های ناهمسانگرد عرضی با استفاده از تئوری زیگ‌زاگ بهبود‌یافته بررسی می‌شود. تغییر میدان جابجایی درون‌صفحه به صورت سینوسی پیوسته‌ای تکه‌ای فرض می‌شود درحالیکه جابجایی عرضی ثابت در نظر گرفته می‌شود. تابع سینوسی پیوسته تکه‌ای، شرط پیوستگی تنش برشی عرضی در میان‌رویه‌ها را ارضا می‌کند. برای استخراج معادلات حاکم و همچنین شرط مرزی‌های وابسته از اصل همیلتون استفاده می‌شود. پاسخی از نوع ناویر برای شرط مرزی ساده ارائه می‌گردد. گرچه این تئوری تعداد متغیر میدانی برابر با تئوری اولر-برنولی دارد ولی تنش‌ها را با صحت بالایی پیش‌بینی می‌کند. صحت پاسخ‌ها با مقایسه نتایج مدل کنونی با نتایج گزارش شده در منابع تایید می‌گردد. نتایج عددی برای مطالعه اثر ناهمسانگردی عرضی بر میدان‌های جابجایی، کرنش و تنش در راستای ضخامت ارائه می‌شود. تابع سینوسی پیوسته‌ تکه‌ای در مقایسه با تابع سهمی پیوسته تکه‌ای نتایج دقیق‌تری را منجر می‌شود. تئوری کنونی میدان تنش نسبتا صحیح‌تری را نسبت به تئوری مرتبه بالای برشی ارائه می‌کند که آن نیز به نوبه خود از تئوری اولر-برنولی دقیق‌تر است. نتایج نشان می‌دهد که پیوستگی کرنش نرمال در راستای ضخامت(پیش‌بینی شده بوسیله تئوری مرتبه بالا) فاقد مبنای فیزیکی می‌باشد. همچنین، تئوری زیگ‌زاگ بهبودیافته توانایی پیش‌بینی دقیق تنش در راستای ضخامت در چندلایه‌های ناهمسانگرد عرضی را دارد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مواد مرکب
دریافت: 1395/10/12 | پذیرش: 1395/12/21 | انتشار: 1396/2/9