دوره 13، شماره 2 - ( 2-1392 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 92-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

Improving the accuracy of laser scanning using dithering technique and simultaneous laser and camera calibration. Modares Mechanical Engineering 2013; 13 (2) :79-92
خلیلی خلیل، خطیبی سیامک، امام سید محمد. بهبود دقت اسکنر لیزری با کالیبراسیون همزمان لیزر و دوربین و استفاده از تکنیک اعمال نویز. مهندسی مکانیک مدرس. 1392; 13 (2) :79-92

1- عضو هیأت علمی گروه مهندسی مکانیک/ دانشگاه بیرجند
2- عضو هیأت علمی گروه مهندسی کامپیوتر/ دانشگاه BTH، سوئد
3- دانشجوی دکتری دانشگاه بیرجند
اسکنر لیزری مثلث¬بندی از مرسومترین روش¬های مدل¬سازی سه¬بعدی می¬باشد. یکی از پارامترهای موثر بر دقت اسکنر، نوع دوربین (سنسور) بکار برده شده می¬باشد. خطای حاصل از کوانتیزه کردن (نمونه برداری) باعث ایجاد خطای بعدی در بازیابی عمق خواهد شد. بنابراین خطای مدل¬سازی رابطه مستقیم با اندازه پیکسل دارد. با کاهش اندازه پیکسل دوربین امکان کاهش خطای کوانتیزه کردن وجود دارد ولی به دلیل کاهش نسبت سیگنال به نویز، کیفیت تصویر تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. با توجه به محدودیت در اندازه پیکسل، در این مقاله جهت استخراج تصویر با کیفیت بالا از تکنیک اعمال نویز و روش بدیع ایجاد جابجایی نسبی بین سنسور و لنز دوربین در حین فرایند تصویربرداری استفاده شده است. اندازه¬گیری زاویه تابش لیزر جهت استفاده از روش مثلث¬بندی، از دیگر منابع مهم خطا می¬باشد. در این مقاله کالیبراسیون لیزر و دوربین بصورت همزمان و بدون نیاز به وسیله مکانیکی اضافی انجام گرفته است. مقاله حاضر ضمن بیان اصول روش ارائه شده به مدل¬سازی و شبیه¬سازی فرآیند اعمال نویز پرداخته و نتایج حاصل از شبیه¬سازی بیانگر بهبود قابل¬توجه دقت اندازه¬گیری می¬باشد. تکنیک ارائه شده بصورت تجربی پیاده¬سازی و مطالعه تجربی صحت تکنیک و نتایج را تایید می¬نماید. نتایج شبیه¬سازی و نتایج تجربی گزارش شده¬اند.

دریافت: 1391/3/18 | پذیرش: 1391/8/3 | انتشار: 1391/11/30