دوره 16، شماره 12 - ( 12-1395 )                   جلد 16 شماره 12 صفحات 778-767 | برگشت به فهرست نسخه ها

Golparvar S B, Mohammadzadeh Kowsari M, Niazmand H. Optimization of longitudinal finned-tube adsorber bed in an exhaust waste heat driven adsorption cooling system. Modares Mechanical Engineering 2017; 16 (12) :767-778
گل پرور سید بهزاد، محمدزاده کوثری میلاد، نیازمند حمید. بهینه‏ سازی بستر جاذب لوله با فین ‏های طولی در سیستم تبرید جذب سطحی با بکارگیری حرارت اتلافی اگزوز. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (12) :767-778

1- فارغ التحصیل کارشناسی ارشد / دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشگاه فردوسی مشهد
میزان حرارت اتلافی قابل‏ توجه گازهای اگزوز موتورهای احتراق داخلی و قابلیت سیستم‏ های تبرید جذب سطحی در کار با حرارت‏ های اتلافی باعث شده است که سیستم‏ های تبرید جذب سطحی برای سرمایش و تهویه خودروها جالب توجه باشد. پایین بودن توان تبرید مخصوص این سیستم‏ ها باعث شده تا برای تامین سرمایشی معین، به نسبت سایر سیستم‏ های تبرید این سیستم‏ها حجیم ‏تر باشند که در نتیجه استفاده عملی از این سیستم‏ ها را در خودروها دچار چالش کرده است. بهینه ‏سازی هندسی بستر جاذب یکی از روش‏ های بهبود عملکرد این سیستم ‏ها است که این امر تنها از طریق روش‏ های عددی و شبیه ‏سازی میسر است. به همین منظور سیستم تبرید جذب سطحی شامل بستر لوله با فین‏ های طولی که با حرارت اتلافی گازهای اگزوز کار می‏کند، به صورت سه ‏بعدی و با در نظر گرفتن جزئیات فرآیندهای انتقال جرم و حرارت به روش حجم محدود مدلسازی شده است. همچنین برای مطالعه تاثیر قطر ذرات جاذب بر عملکرد سیستم، هر دو مقاومت انتقال جرم درون و برون ذره ‏ای در معادلات در نظر گرفته شده است. نتایج نشان داد که در بین آرایش‏ های هندسی مورد بررسی، بستر با 20 عدد فین، با ارتفاع فین 10 میلیمتر هندسه بهینه است که در این حالت بیشترین توان تبرید مخصوص حاصل می‏گردد. همچنین با بررسی تاثیر قطر ذرات جاذب بر عملکرد سیستم، قطر 0.3-0.4 میلیمتر مناسب ‏ترین قطر برای بستر مورد بررسی که حاوی ذرات زئولیت13x است، می‏ باشد.
متن کامل [PDF 2642 kb]   (1903 دریافت)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: انتقال حرارت و جرم
دریافت: 1395/8/4 | پذیرش: 1395/9/13 | انتشار: 1395/10/11