دوره 16، شماره 2 - ( 2-1395 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 30-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abdollahi A, Salimpour M R, Etesami N. Experimental analysis of pool boiling heat transfer of ferrofluid on surfaces deposited with nanofluid. Modares Mechanical Engineering 2016; 16 (2) :19-30
عبداللهی علی، سلیم پور محمدرضا، اعتصامی نسرین. بررسی تجربی انتقال حرارت جوشش استخری فروسیال بر روی سطوح رسوب گذاری شده توسط نانوسیال. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (2) :19-30

1- دانشگاه صنعتی اصفهان
2- دانشیار - دانشگاه صنعتی اصفهان
3- استادیار - دانشگاه صنعتی اصفهان
انتقال حرارت جوشش یکی از پرکاربردترین فرایندهای انتقال حرارت در صنعت به شمار می‌آید. در این مقاله انتقال حرارت جوشش استخری نانوسیال اکسید آهن –آب (فروسیال) در فشار اتمسفر به صورت تجربی بررسی شده است. نانوسیال استفاده شده در این تحقیق به‌صورت تک‌مرحله‌ای سنتز شده است و پایداری بسیار بالایی دارد. تکرارپذیری و دقت دستگاه آزمایش در سه مرتبه برای آب بدون یون انجام شده است که تطبیق بسیار خوبی با روابط موجود در تاریخچه دارد. با بررسی غلظت‌های حجمی متفاوت از نانوسیال، انتقال حرارت جوشش در غلظت‌های بالا با افزایش غلظت کاهش و در غلظت‌های پایین با افزایش غلظت افزایش می‌یابد. بنابراین ضریب انتقال حرارت جوشش در 0/1 درصد حجمی از نانوسیال دارای مقدار بهینه بوده و حداکثر به میزان 43 درصد افزایش می‌یابد. زبری سطح جوشش با رسوب نانوذرات در اثر شرایط مختلف غلظت نانوسیال و شار حرارتی سطح جوشش در طول زمان تغییر می‌کند.لازم به‌ذکر است که در این پژوهش اثر تغییرات زبری سطح به‌دلیل رسوب نانوذرات و تاثیر گذشت زمان در فرایند جوشش برای نخستین بار مورد بررسی قرار می‌گیرد. بنابراین جهت بررسی تغییر رسوب نانوذرات در اثر تغییر غلظت نانوسیال و شار حرارتی سطح جوشش آزمایش‌هایی طرح شده است. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که انتقال حرارت جوشش روی سطوح رسوب کرده با شارحرارتی پایین کاهش و روی سطوح رسوب کرده با شار حرارتی بالا افزایش می‌یابد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مکانیک سیالات و انتقال حرارت تجربی
دریافت: 1394/8/16 | پذیرش: 1394/9/24 | انتشار: 1394/11/5