دوره 17، شماره 6 - ( 6-1396 )                   جلد 17 شماره 6 صفحات 443-433 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghazizade-Ahsaee H, Ameri M. study of a direct-expansion ground source heat pump using carbon dioxide. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (6) :433-443
قاضی زاده احسائی حسین، عامری مهران. بررسی پمپ‌ حرارتی زمین گرمایی انبساط مستقیم دی اکسیدکربن. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (6) :433-443

1- دانشجوی دکترا، دانشگاه شهید باهنر کرمان
2- دانشگاه شهید باهنر، کرمان
در این مقاله یک مدل عددی، جهت آنالیز پمپ حرارتی زمین گرمایی انبساط مستقیم با استفاده از مبرد دی اکسیدکربن در سیکل فوق بحرانی با در نظر گرفتن اثرات افت فشار مبرد در مبدل‌های حرارتی سیستم، در حالت پایدار توسعه داده شده است. حل عددی حاضر، آنالیز سیستم در شرایط کارکرد مختلف را در دو بررسی جداگانه شامل حالتی که طول حلقه مبدل زمین ثابت نگه داشته شده و حالتی که بار گرمایشی مشخصی مدنظر باشد ارائه می‌کند. با استفاده از شبیه سازی، ارزیابی مشخصه‌های سیستم مانند ظرفیت حرارتی و ضریب عملکرد سیستم در حالت اول و طول مورد نیاز حلقه مبدل زمینی و ضریب عملکرد سیستم در حالت دوم صورت گرفته است. جهت ارزیابی عملکرد سیستم، مطالعه‌ای پارامتریک بر تاثیر پارامترهای مختلف شامل اختلاف دمای زمین با دمای خروجی تبخیرکننده، سرعت کمپرسور، دما و دبی جرمی آب ورودی به خنک کننده گاز، نسبت مساحت مبدل‌های حرارتی و دمای زمین انجام شده است. در هر دو بررسی مشخص گردید که در یک مقدار اختلاف دمای زمین با دمای خروجی تبخیرکننده مشخص، مقدار بیشینه‌ی ضریب عملکرد سیستم وجود دارد. همچنین افزایش دور کمپرسور و دمای آب ورودی به خنک کننده گاز با کاهش ضریب عملکرد سیستم و افزایش دبی جرمی آب ورودی به خنک کننده گاز با افزایش ضریب عملکرد سیستم همراه است. نتایج حاصل از این پژوهش شامل ظرفیت حرارتی، ضریب عملکرد و طول مورد نیاز مبدل زمینی می‌تواند در طراحی و بهینه سازی یک پمپ حرارتی زمین گرمایی انبساط مستقیم مورد استفاده قرار گیرد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: انرژی در ساختمان
دریافت: 1395/12/15 | پذیرش: 1396/3/5 | انتشار: 1396/4/8