دوره 16، شماره 10 - ( 10-1395 )                   جلد 16 شماره 10 صفحات 282-275 | برگشت به فهرست نسخه ها

Taheri M. 3D Modeling of Gold Nanoparticle Manipulation in Air Using HK Friction Model. Modares Mechanical Engineering 2017; 16 (10) :275-282
طاهری معین. مدل‌سازی سه‌بعدی فرآیند منیپولیشن نانوذره طلا در محیط هوا با استفاده از مدل اصطکاکی اِچ‌کا. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (10) :275-282

استادیار مهندسی مکانیک دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه سراسری اراک
امروزه میکروسکوپ نیروی اتمی، در ساخت تجهیزات میکرو/نانو به‌طور گسترده‌ای مورد توجه محققین قرار گرفته است. برای این منظور استخراج معادلات جابه‌جایی و منیپولیشن میکرو/نانوذرات امری ضروری است. اگر چه نیروهای سطحی مانند اصطکاک و چسبندگی در مقیاس ماکرو قابل چشم‌پوشی هستند، افزایش نسبت سطح به حجم در مقیاس میکرو/نانو، آن‌ها را بسیار مهم می‌کند. از مدل‌های مختلف اصطکاکی جهت جابه‌جایی دوبعدی در کارهای گذشته استفاده شده است. در این مقاله به استفاده از مدل اصطکاکی اِچ‌کا در مدل‌سازی و شبیه‌سازی دینامیک سه‌بعدی نانوجابه‌جایی جهت نزدیک‌تر شدن هرچه بیشتر نتایج مدل‌سازی به نتایج حاصل از نانوجابه‌جایی واقعی پرداخته شده است. بدین منظور ابتدا مدل‌های مهم اصطکاکی مورد بررسی قرار گرفته‌ و جهت کاربرد در مقیاس میکرو/نانو توسعه یافته‌اند. سپس معادلات سه‌بعدی جابه‌جایی تشریح شده و ماتریس ضرایب سختی تیرک استخراج شده است و تمامی این معادلات جهت محاسبه‌ی نیرو و زمان بحرانی جابه‌جایی ترکیب شده‌اند. در انتها با شبیه‌سازی معادلات به‌دست‌آمده، مقادیر نیرو و زمان بحرانی جابه‌جایی سه‌بعدی برای ذره طلا با استفاده از مدل اصطکاکی اِچ‌کا محاسبه شده است. نتایج به‌دست‌آمده بیانگر شروع به حرکت غلتشی ذره مورد بررسی حول محور x قبل از غلتش حول محور y و همچنین لغزش در راستای محور y قبل از لغزش در راستی محور x می‌باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: سیستمهای میکرو و نانو
دریافت: 1395/4/9 | پذیرش: 1395/6/22 | انتشار: 1395/7/24