دوره 14، شماره 5 - ( 5-1393 )                   جلد 14 شماره 5 صفحات 43-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bozorgnezhad A, Shams M, Kanani H, Hashemi Nasab M R. Experimental study of the effect of inlet flow parameters on the operation of PEMFC. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (5) :33-43
بزرگ نژاد علی، شمس مهرزاد، کنعانی همایون، هاشمی نسب محمّد رضا. بررسی تجربی تأثیر پارامترهای جریان ورودی بر عملکرد پیل‌سوختی غشاپلیمری. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (5) :33-43

1- دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
وجود آب در پیل‌سوختی غشا پلیمری به دلیل تأمین رطوبت مورد نیاز غشا جهت تأمین رسانایی یونی ضروری می باشد؛ ولی انباشت بیش از اندازه آب مایع در پیل که به عنوان پدیده طغیان شناخته می شود، به دلیل کاهش تعداد مسیرهای گازهای واکنش دهنده در لایه نفوذ گاز و مکان های واکنش لایه کاتالیست و افزایش افت انتقال جرم، باعث افت عملکرد پیل می گردد. در این پژوهش با استفاده از تصویربرداری اپتیکال، جریان دوفاز درون کانال جریان کاتد یک پیل‌سوختی غشا پلیمری شفاف با کانال تک مارپیچ به صورت نا پایا و میانگین زمانی مورد بررسی قرار گرفته است. نسبت طول آب پوشانی و میانگین زمانی آن، که به ترتیب معیاری از آب مایع موجود در هر لحظه و میانگین زمانی آن در کانال جریان کاتد می باشد، محاسبه شده است. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که با افزایش استوکیومتری، کاهش رطوبت نسبی و افزایش دمای گازهای ورودی در دو سمت کاتد و آند، میزان آب مایع انباشته‌شده در کانال جریان کاتد در حالت های نا پایا و میانگین زمانی کاهش می یابد. در حالات نا پایا و میانگین زمانی، تأثیر استوکیومتری آند بر میزان آب مایع انباشته‌شده در کانال کاتد، بیشتر از تأثیر استوکیومتری کاتد می باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: پیل سوختی، واکنش و جریان چند گونه ای
دریافت: 1392/8/25 | پذیرش: 1392/10/4 | انتشار: 1393/3/24