دوره 14، شماره 2 - ( 2-1393 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 127-117 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mehrnia V, Khoshkhoo R. Solar Field Thermo-economical optimization of Yazd Integrated Solar Combined Cycle (ISCC). Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (2) :117-127
مهرنیا وحید، حقیقی‌ خوشخو رامین. بهینه سازی ترمواقتصادی اندازه مزرعه خورشیدی نیروگاه سیکل ترکیبی-تلفیقی یزد. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (2) :117-127

1- نائب رئیس / شرکت مهندسین مشاور سانیار بهره‌ور آریانا
2- مدیر گروه نیروگاه‌های حرارتی، سرپرست گروه انرژی، سرپرست گروه سیالات و ماشین‌های دوار، استادیار دانشکده مهندسی مکانیک و انرژی / دانشگاه صن
مزرعه خورشیدی قسمتی از نیروگاه خورشیدی است که وظیفه مبادله حرارت از خورشید به یک سیال را بر عهده دارد. تناسب اندازه مزرعه خورشیدی با دیگر تجهیزات نیروگاه یکی از عوامل مهم در قیمت تمام شده‌ی برق تولیدی می‌باشد. در این مقاله اندازه بهینه اقتصادی مزرعه خورشیدی تلفیق شده با یک سیکل ترکیبی تعیین گردیده است. بعلاوه الگوریتمی برای شبیه‌سازی عملکرد کلکتور خورشیدی سهموی خطی ارائه شده است. چهار مزرعه خورشیدی با اندازه‌های مختلف ولی مشخصات یکسان در بلوک قدرت در نظر گرفته شده اند. عملکرد حرارتی هر مزرعه در شرایط نامی و شرایط بار جزئی مطالعه شده است. مزرعه خورشیدی و سیکل ترکیبی با کد نویسی در نرم‌افزار EES شبیه سازی شده‌اند. با توجه به اطلاعات هواشناسی ساعتی، تولید انرژی الکتریکی برای یک سال محاسبه گشته است. هزینه تمام شده تولید برق برای هر واحد محاسبه گردیده و سرانجام مزرعه‌ای که کمترین هزینه تولید برق را نتیجه می‌دهد بعنوان مزرعه با اندازه بهینه انتخاب شده است. با توجه به آنالیز اقتصادی انجام شده، اندازه بهینه اقتصادی مزرعه در نیروگاه‌های خورشیدی ترکیبی-تلفیقی تابعی از موقعیت نیروگاه، توان درخواستی HRSG، و قیود بلوک قدرت و مزرعه خورشیدی می‌باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: انرژی خورشیدی و تشعشع|مدیریت سیستمهای انرژی|نیروگاه حرارتی
دریافت: 1392/3/4 | پذیرش: 1392/4/15 | انتشار: 1393/1/31