دوره 13، شماره 11 - ( 11-1392 )                   جلد 13 شماره 11 صفحات 76-64 | برگشت به فهرست نسخه ها

Salemi M, Nasiri H, Afshari H. Thermal effect on the deflection, critical buckling load and vibration of nonlocal Euler-Bernoulli beam on Pasternak foundation using Ritz method. Modares Mechanical Engineering 2014; 13 (11) :64-76
محمدی مهر مهدی، سالمی محمد، نصیری حسین، افشاری حسن. تاثیر حرارت روی خیز، بار کمانش بحرانی و ارتعاشات تیر اویلر- برنولی غیرمحلی بر بستر الاستیک پاسترناک با استفاده از روش ریتز. مهندسی مکانیک مدرس. 1392; 13 (11) :64-76

1- دانشگاه کاشان
در این مقاله، تاثیر حرارت روی خیز، بار کمانش بحرانی و فرکانس طبیعی تیر اویلر- برنولی غیرمحلی بر بستر الاستیک وینکلر- پاسترناک مورد بررسی قرار می¬گیرد. معادلات حرکت تیر اویلر- برنولی بر بستر الاستیک پاسترناک تحت تاثیر بار حرارتی با استفاده از روش انرژی بدست می¬آید. روش ریتز برای حل معادلات حاکمه حرکت استفاده می¬شود. با استفاده از این روش، ماتریس¬های جرم، سختی و سختی کمانشی حاصل می¬شود. سپس تاثیر حرارت، شرایط مرزی مختلف، ثابت فنری نوع وینکلر، ثابت برشی نوع پاسترناک و پارامتر غیر محلی روی خیز، بار کمانش بحرانی و فرکانس طبیعی بدون بعد تئوری تیر اویلر- برنولی بررسی می¬شود. نتایج بدست آمده نشان می¬دهد که با افزایش ثابت فنری وینکلر و ثابت برشی پاسترناک مقدار خیز بی¬بعد در تیر کاهش و فرکانس طبیعی و بار کمانش بحرانی بی بعد افزایش می-یابند. درحالیکه با افزایش حرارت در تیر اویلر- برنولی غیرمحلی بر بستر الاستیک وینکلر- پاسترناک مقدار خیز بی بعد در تیر افزایش و فرکانس طبیعی و بار کمانش بحرانی بدون بعد کاهش می¬یابند. همچنین با اضافه شدن ثابت فنری وینکلر و ثابت برشی پاسترناک شکل مودهای پایین¬تر در تیر اویلر- برنولی غیرمحلی بر بستر الاستیک وینکلر- پاسترناک حذف شده و جای خود را به مودهای بالاتر می¬دهند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ارتعاشات|سیستمهای میکرو و نانو
دریافت: 1391/12/20 | پذیرش: 1392/4/2 | انتشار: 1392/9/30