دوره 14، شماره 2 - ( 2-1393 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 106-97 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghoddosian A, Pour M, Sheikhi Azghandi M. Identifying Process Damping of Milling Process and MultiObjective Optimization of Surface Roughness and Material Removal Rate. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (2) :97-106
قدوسیان علی، پور مسعود، شیخی ازغندی مجتبی. تعیین دمپینگ زمان برش فرآیند فرزکاری و بهینه‌سازی چند‌هدفه زبری سطح و نرخ برداشت ماده. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (2) :97-106

1- استادیار
2- استادیار دانشکده مهندسی دانشگاه مهندسی فناوری های نوین
3- دانشجوی دکتری
در این تحقیق، اثرات پارامترهای برش بر نرخ برداشت ماده و زبری سطح، بررسی شده است. در این مقاله شرایط ماشینکاری در فرزکاری با بارجانبی کم بهینه‌سازی می‌گردد. برای این منظور ابتدا یک مدل جامع از فرآیند ماشینکاری با بارجانبی کم ارائه می‌شود. در این مدل پارامتر میرایی فرآیند برای اولین بار به روش تحلیل سری‌زمانی مدلسازی شده و شبیه‌سازی فرآیند به صورت دقیق انجام ‌گردید. با توجه به اثرات پارامترهای برش برروی فاکتورهای نرخ برداشت ماده و زبری سطح، برای بدست آوردن شرایط مطلوب ماشینکاری، از بهینه‌سازی چند‌هدفه استفاده می‌شود. قید پایداری به عنوان محدودیت بهینه‌سازی مطرح شده و مقدار آن توسط روش المان محدود زمانی محاسبه می‌گردد. برای جستجوی پارامترهای برش مطلوب از سه الگوریتم ژنتیک، گروه ذرات و رقابت استعماری استفاده شده است. با مقایسه نتایج حاصله از این سه روش، نشان داده شده است که الگوریتم رقابت استعماری در غلبه به ترمهای غیرخطی و مینیم‌های محلی مساله قدرتمندتر بوده و سرعت بیشتر همگرائی در این الگوریتم، نسبت به دو روش دیگر در این مسئله اثبات شده است. در پایان آزمایشاتی برای تایید تغییرات تابع هدف در مسیر میل به نقطه بهینه انجام شده و درصد خطای تابع هدف در نقطه بهینه با نتایج آزمایشگاهی تعیین می‌گردد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ارتعاشات|روشهای ساخت|شکل دهی فلزات
دریافت: 1392/2/27 | پذیرش: 1392/3/26 | انتشار: 1393/1/31