دوره 14، شماره 15 - ( ويژه‌نامه سوم 1393 )                   جلد 14 شماره 15 صفحات 298-290 | برگشت به فهرست نسخه ها

Naderi A, Rahimi G H. Simple method for buckling load of composite conical Lattice structures under axial load. Modares Mechanical Engineering 2015; 14 (15) :290-298
نادری علی اصغر، رحیمی غلامحسین. روشی ساده برای محاسبه بارکمانشی سازه‌های مشبک مخروطی از موادمرکب تحت اثر بار محوری. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (15) :290-298

1- هیئت علمی / دانشگاه امام علی (ع)
2- استاد دانشگاه تربیت مدرس، هیأت علمی
در این مقاله، از ربطه‌های هندسی ساده برای تعیین ابعاد و هندسه‌ی یک سازه مشبک مخروطی استفاده شده است و با استفاده از همین رابطه‌ها و رابطه‌ی کلاسیک بار کمانشی یک تیر اویلری، بارکمانش بحرانی یک سازه پوسته‌ای مشبک مخروطی ‌از موادمرکب تحت بار محوری، با روش تحلیلی محاسبه شده است. در ادامه نتایج این تحلیل با نتایج حاصل از آزمایش و نتایج حاصل از تحلیل المان مقایسه شده است. در این مقاله، با بهدست آوردن ضریب طول مؤثر، از رابطه‌ی تیر اویلری برای محاسبه کمانش استفاده شده است. نمونه‌های آزمایشی با یک روش ابتکاری در یک قالب قابل انعطاف از الیاف شیشه با روش رشته‌پیچی تر، در رزین اپوکسی تولید شده‌اند. از یک دستگاه کشش برای آزمایش فشاری محوری نمونه‌ها، استفاده شده است. این دستگاه، بار فشاری را بر حسب جابه‌جایی نسبی دو انتهای سازه را به‌دست می‌دهد. با استفاده از منحنی حاصل از بار-جابه جایی می‌توان بارکمانش بحرانی سازه را تعیین نمود. دراین آزمایش مدهای واماندگی سازه مشبک همچون کمانش عمومی و شکست ریب مشاهده شد. نتایج آزمایش و المان محدود نشان‌ می‌دهند، حل تحلیلی در پیشگویی بار کمانش بحرانی سازه برای طراحی اولیه، دارای کارایی مناسبی است. همچنین، حل تحلیلی در پیشگویی بار کمانش بحرانی یک پوسته مشبک مخروطی که دو ریب محیطی نزدیک به انتهای بزرگ آن تقویت شده است، دقیق‌تر است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روشهای تحلیلی|سازه های هوا-فضا|مواد مرکب
دریافت: 1392/8/13 | پذیرش: 1392/9/26 | انتشار: 1393/8/4