دوره 14، شماره 9 - ( 9-1393 )                   جلد 14 شماره 9 صفحات 132-125 | برگشت به فهرست نسخه ها

Baseri H, Toorandaz S, Fathi A R. Identification hysteresis behavior of hydraulic proportional relief valve by the generalized prandtl – ishlinskii model. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (9) :125-132
باصری حمید، تورانداز سحر، فتحی علیرضا. شناسایی رفتار هیسترزیس شیر کنترل فشار تناسبی با استفاده از مدل اصلاح شده پرنتل-ایشلینسکی. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (9) :125-132

1- دانشیار دانشگاه صنعتی بابل
2- دانشگاه صنعتی بابل
مدل پرنتل- ایشلینسکی یکی از مدل¬های قدرتمند در شناسایی رفتار غیرخطی هیسترزیس در سیستم¬ها می¬باشد. شکل ابتدایی این مدل که مدل کلاسیک پرنتل- ایشلینسکی نامیده می¬شود، قابلیت شناسایی سیستم¬ها با خروجی اشباع شده را ندارد و همچنین هنگامی که حلقه¬های هیسترزیس نامتقارن باشد، نتایج شامل خطاهای قابل ملاحظه¬ای می¬شود. به منظور از بین بردن این نقاط ضعف، اصلاحاتی بر روی مدل کلاسیک انجام شده است که آن را مدل اصلاح شده پرنتل- ایشلینسکی می¬نامند. این مدل عمولا برای شناسایی رفتار هیسترزیس در موادی مانند پیزوالکتریک، پیزوسرامیک، آلیاژهای حافظه دار و ... استفاده می شود؛ اما در این پژوهش از این مدل، جهت شناسائی رفتار هیسترزیس یک شیر کنترل فشار تناسبی هیدرولیکی که شامل حلقه¬های هیسترزیس نامتقارن می¬باشد، استفاده شده است. این مدل با استفاده از داده های تجربی بدست آمده از شیر کنترل فشار تناسبی، آموزش داده شده و پارامترهای آن به منظور سازگاری هر چه بیشتر آن با رفتار هیسترزیس واقعی، شناسایی شده است. این داده¬های تجربی شامل منحنی¬های بازگشتی کاهشی از حلقه¬ی اصلی می¬باشند. سپس دقت مدل بدست آمده در پیش¬بینی رفتار هیسترزیس شیر با استفاده از داده¬های تجربی متفاوت، مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان داد که این مدل از دقت بالایی برخوردار بوده و توانایی زیادی در پیش¬بینی رفتار هیسترزیس شیر کنترل فشار تناسبی دارد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روباتیک|سیستمهای هیدرولیکی و پنوماتیکی|مکاترونیک
دریافت: 1392/10/8 | پذیرش: 1392/11/15 | انتشار: 1393/7/2