دوره 14، شماره 3 - ( 3-1393 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 118-110 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rezaee M, Fathi R. The effect of damping ratio and balls mass on the stability of automatic ball balancer and determining their optimum values. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (3) :110-118
رضائی موسی، فتحی رضا. بررسی تاثیر ضریب میرایی و جرم ساچمه‌ها بر پایداری اتوبالانسر ساچمه ای و یافتن مقدار بهینه پارامتر‌ها. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (3) :110-118

1- دانشیار دانشگاه تبریز
2- دانشگاه تبریز
نابالانسی علت عمده ارتعاش در ماشین آلات دوار است. یکی از روش های جدید مورد استفاده برای کنترل و رفع نابالانسی استفاده از بالانسر دینامیکی اتوماتیک ساچمه‌ای است. در تحقیقات پیشین، مطالعات گسترده‌‌ای بر رفتار دینامیکی و پایداری اتو‌بالانسر ساچمه‌ای انجام شده است ولی تحقیقی در زمینه‌ی تعیین محدوده‌ی بهینه‌ی پارامترهای سیستم از جمله ضریب میرایی و جرم ساچمه‌ها در عملکرد سیستم انجام نشده است. نیروهای مضر ایجاد شده در اثر نابالانسی باعث ایجاد ارتعاشات ناخواسته و اختلال در عملکرد سیستم می‌شود به همین دلیل کاهش زمان مورد نیاز برای بالانس سیستم اهمیت پیدا می‌کند. به همین منظور در این مقاله تاثیر پارامتر‌های ضریب میرایی و جرم ساچمه‌های اتوبالانسر در تحلیل پایداری و بالانس سیستم به طور دقیق بررسی شده و برای اولین بار مقدار بهینه این پارامترها برای سیستم بر اساس حداقل زمان رسیدن به حالت بالانس تعیین شده است. نتایج نشان می‌دهد که انتخاب بهینه‌ی پارامترهای سیستم باعث کاهش قابل ملاحضه‌ی زمان بالانس می‌شود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ارتعاشات
دریافت: 1392/7/29 | پذیرش: 1392/9/24 | انتشار: 1393/2/27