دوره 14، شماره 3 - ( 3-1393 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 135-129 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hoseinpour M, Abbaszadeh M, Mirzaee I. Geometrical modeling of closed-cell metal foams using Stochastic cells generation. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (3) :129-135
حسین پور محمد، عباس زاده مسعود، میرزایی ایرج. مدل‌سازی هندسی فوم‌های فلزی سلول بسته به روش تولید سلول‌های اتفاقی. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (3) :129-135

1- عضو هیئت علمی دانشگاه شهید رجایی
2- ارومیه، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی ارومیه
3- ارومیه، استاد گروه تبدیل انرژی، دانشگاه صنعتی ارومیه
فوم‌های فلزی دسته‌ی جدیدی از مواد می‌باشند که در دهه‌ی اخیر به‌دلیل مشخصات مکانیکی و فیزیکی خوب مانند چگالی کم و در عین حال مقاومت فشاری بالا، و همچنین مشخصات حرارتی خوب که آن‌ها را به عایق حرارتی خوب مبدل کرده است، مورد استفاده محققان قرار گرفته است. دلیل عمده خاصیت فوم‌ها، وجود حفره‌ها در درون آن‌ها می‌باشد که بصورت تصادفی در آن‌ها پخش شده‌اند. با توجه به اهمیت این مواد در مهندسی و دیگر کاربرد‌های آن، مدل‌سازی این مواد مورد توجه قرار گرفته است. در این مقاله، روش جدیدی برای مدل کردن فوم‌های سلول بسته ارائه شده و یک برنامه در محیط ماکروی نرم افزار CATIA به زبان ویژوال بیسیک نوشته شده است که مدل کردن فوم‌های فلزی را با اندازه‌ی حفره و چگالی کنترل شده، ممکن ساخته است. درادامه تاثیر اندازه‌ی حفره‌ها و تعداد حفره‌ها بر روی چگالی نسبی این فوم‌ها مورد بررسی قرار گرفته است. مقایسه‌ی خواص فوم‌های مدل شده با استفاده از الگوریتم ارائه شده و فوم‌های واقعی مطابقت خوبی را نشان داده است. همچنین فوم‌های مدل شده قابلیت وارد شدن در نرم افزارهای روش‌های اجزا محدود را دارند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روشهای ساخت|شکل دهی فلزات|محیط متخلخل
دریافت: 1392/6/9 | پذیرش: 1392/7/14 | انتشار: 1393/2/21