دوره 14، شماره 5 - ( 5-1393 )                   جلد 14 شماره 5 صفحات 136-129 | برگشت به فهرست نسخه ها

Omidvar A, Ghazikhani M, Razavi M R. Simulation and parameter study of small scale variable geometry ejector using CFD. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (5) :129-136
امیدوار امیر، قاضی خانی محسن، مدرس رضوی محمدرضا. شبیه‌سازی و بررسی پارامتری اجکتور مقیاس کوچک هندسه متغیر با استفاده از دینامیک سیالات محاسباتی. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (5) :129-136

1- دانشجو دانشگاه فردوسی مشهد- گروه مکانیک دانشکده فنی و مهندسی
2- دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد-گروه مکانیک دانشکده فنی مهندسی
3- استاد دانشگاه فردوسی مشهد- گروه مکانیک دانشکده فنی و مهندسی
در این مقاله، یک اجکتور بخار مورد استفاده در سیستم های تهویه مطبوع به روش تحلیلی طراحی شده و سپس با استفاده از دینامیک سیال محاسباتی بهینه شده است. مقادیر بهینه برای دو مشخصه هندسی شامل قطر گلوگاه و موقعیت نازل با استفاده از شبیه سازی عددی محاسبه شده‌اند. سپس اثر شرایط عمل¬کردی بر عمل‌کرد اجکتور بهینه مورد مطالعه قرار گرفت. از هندسه ی اجکتور بهینه شده در یک اجکتور هندسه متغیر که دارای یک دوک مخروطی شکل درون گلوگاه اولیه می باشد، استفاده شده و عملکرد آن در موقعیت‌های مختلف دوک مخروطی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می‌دهند عملکرد اجکتور به شدت تاثیرپذیر از مشخصه‌های عملکردی و هندسی می‌باشد، از این رو برای دستیابی به اجکتور بهینه به کارگیری همزمان طراحی تحلیلی برای دستیابی به هندسه‌ی کلی اجکتور و بهینه‌سازی عددی آن ضروری می‌باشد. نتایج نشان می‌دهد که اجکتور هندسه متغیر طراحی شده به همراه سیستم ذخیره بار برودتی می‌تواند با بهره‌گیری از انرژی خورشیدی، برودت مورد نیاز در طول روز را تامین کرده که این امر موجب کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی می گردد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: تأسیسات و تهویه مطبوع|جریان تراکم پذیر|دینامیک سیالات محاسباتی|دینامیک گازها
دریافت: 1392/7/3 | پذیرش: 1392/8/8 | انتشار: 1393/4/2