دوره 15، شماره 7 - ( 7-1394 )                   جلد 15 شماره 7 صفحات 328-321 | برگشت به فهرست نسخه ها

Heshmati M, Zamani J. A Numerical Study of the Effects of Geometrical Parameters on the Performance and Maximum Pressure of Undex Conical Shock Tube to Provide Equivalent mass Equation. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (7) :321-328
حشمتی مهران، زمانی جمال. مطالعه عددی تأثیر پارامترهای هندسی تیوب‌ شوک مخروطی انفجار زیر آب، بر عملکرد و بیشینه‌ی فشار تولیدی به منظور ارائه رابطه جرم معادل. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (7) :321-328

1- دانشجوی دکترا / دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی
2- دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
یکی از روش‌های بررسی پدیده انفجار زیر آب و اثرات آن بر روی سازه‌ها، استفاده از تیوب‌ شوک مخروطی می‌باشد. این تیوب‌ها با استفاده از یک خرج انفجاری کوچک فشار بسیار زیادی را ایجاد می‌نمایند. در این مقاله با استفاده از کد LS-DYNA، انفجار مقدار معینی از یک خرج انفجاری در داخل تیوب شوک مخروطی مورد بررسی قرار گرفته است. شبیه‌سازی عددی با استفاده از روش حل لاگرانژی-اویلری انتخابی چند ماده‌ای انجام گرفته است. برای اطمینان از صحت روش انتخاب‌شده در نرم‌افزار، ابتدا پژوهش تجربی انجام شده توسط لِبانس و شوکلا شبیه‌سازی‌شده و بعد از اطمینان به‌دقت نتایج، نسبت به شبیه‌سازی مسئله موردنظر اقدام شده است. در این کار پژوهشی در ابتدا، اثر زاویه رأس مخروط در مقدار فشار ایجاد شده در تیوب شوک مورد بررسی قرار گرفته است. سپس عملکرد تیوب‌های شوک با طول‌های متفاوت مورد بررسی قرار می‌گیرد. در انتها با تغییر وزن خرج انفجاری و بررسی نتایج و بیان دلایل تغییرات در هر پارامتر و بررسی اثر نسبت حجم ماده منفجره به حجم آب موجود در تیوب شوک، رابطه‌ای برای جرم معادل برای تمامی تیوب‌های شوک با زوایای مختلف ارائه گردیده و رابطه تئوری موجود اصلاح گردیده است.

دریافت: 1393/12/20 | پذیرش: 1394/3/1 | انتشار: 1394/3/24