دوره 16، شماره 10 - ( 10-1395 )                   جلد 16 شماره 10 صفحات 93-85 | برگشت به فهرست نسخه ها

Minaei A, Maerefat M. Analytical Study of Direct Cooling System Using Underground Energy Storage Tank in Climatic Condition of Tabriz City. Modares Mechanical Engineering 2017; 16 (10) :85-93
مینایی عسگر، معرفت مهدی. بررسی تحلیلی سرمایش مستقیم زمینی با استفاده مخزن ذخیره زمینی در شرایط آب‌وهوایی شهر تبریز. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (10) :85-93

1- دانشجوی دکتری دانشگاه تربیت مدرس
2- هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس
در این مقاله استفاده از یک مخزن ذخیره زمینی کروی به‌عنوان چاه حرارتی ساختمان با کاربری مسکونی و اداری در شرایط آب‌وهوای شهر تبریز موردبررسی قرارگرفته است. برای بررسی انتقال حرارت تبادل یافته بین سیال داخل مخزن ذخیره و خاک اطراف آن‌، یک مدل تحلیلی جدیدی ارائه‌شده است. به‌طوری‌که در داخل مخزن معادله حاکم انتقال حرارت از روابط مقاومت ظرفیت به‌دست‌آمده و در خارج از مخزن معادله انتقال حرارت هدایتی گذرا در مختصات کروی و در راستای شعاعی در نظر گرفته‌شده است. ساختمان نمونه در نرم‌افزار انرژی پلاس و مخزن ذخیره زمینی در نرم‌افزار متلب شبیه‌سازی‌شده‌اند. درنهایت این دو به هم کوپل شده‌اند و عملکرد سیستم سرمایش زمینی موردبررسی قرارگرفته است. نتایج نشان می‌دهد ابعاد مخزن ذخیره کروی تأثیر بسزایی در تأمین آسایش اتاق دارد. به‌طوری‌که برای یک ساختمان نمونه یک قطر بهینه مخزن ذخیره کروی وجود دارد که در آن ساعات عدم آسایش، کمینه است. با کمتر شدن قطر مخزن از قطر بهینه ساعات عدم آسایش به‌شدت افزایش می‌یابد. همچنین در قطر‌‌‌های بیشتر از قطر بهینه ساعات عدم آسایش به مقدار ناچیزی افزایش می‌یابد. همچنین در ساختمان با کاربری اداری قطر بهینه کمتر از ساختمان با کاربری مسکونی است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: انرژی در ساختمان
دریافت: 1395/5/5 | پذیرش: 1395/6/20 | انتشار: 1395/7/11