دوره 15، شماره 11 - ( 11-1394 )                   جلد 15 شماره 11 صفحات 16-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zal V, Moslemi Naeini H, Bahramian A R, Abdollahi H, Behravesh A H. Investigation of the effect of processing temperature on the elastic and viscoelastic properties of PVC/fiberglass composite laminates. Modares Mechanical Engineering 2016; 15 (11) :9-16
زال وحید، مسلمی نایینی حسن، بهرامیان احمدرضا، عبداللهی هادی، بهروش امیرحسین. بررسی اثر دمای فرآیند بر روی خواص الاستیک و ویسکوالاستیک کامپوزیت های الیاف شیشه/پی وی سی. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (11) :9-16

1- دانشجو/ دانشگاه تربیت مدرس
2- استاد دانشگاه تربیت مدرس
3- هیئت علمی/ دانشگاه تربیت مدرس
4- هیئت علمی/ دانشگاه صنعتی ارومیه
5- عضو هیئت علمی/ دانشگاه تربیت مدرس
در این مقاله به بررسی تاثیر دمای فرآوری و تولید بر روی خواص الاستیک و ویسکوالاستیک نظیر مدول ذخیره، ضریب دمپینگ و مدول اتلاف کامپوزیت های زمینه پی وی سی تقویت شده با الیاف شیشه بافت مسطح پرداخته شده است. برای این منظور نمونه های کامپوزیتی در سه دمای 160، 200 و 230 درجه سانتیگراد به روش انباشت لایه ها و با چیدمان 10[0/90]، تولید شده است. این نمونه ها در ابتدا مطابق استاندارد ASTM D790-07، تحت آزمون خمش سه نقطه ای قرار گرفته و استحکام و مدول خمشی الاستیک آنها با سه تکرار بدست آمده است. در ادامه با استفاده از آزمون تحلیل حرارتی مکانیکی دینامیک (آزمون DMTA) در حالت خمش سه نقطه ای، خواص ویسکوالاستیک نمونه ها در بازه دمایی 25 تا 220 درجه سانتیگراد استخراج شده و اثر دما و بارگذاری دینامیکی بر روی خواص محصولات بررسی و تعیین شده است. همچنین با استفاده از تصاویر میکروسکوپ نوری، به بررسی اثر کیفیت آغشتگی محصولات بر خواص حرارتی و دینامیکی نمونه ها پرداخته شده است. در انتها نتیجه گرفته شد که مطابق آزمون DMTA، (همانند آزمون خمش استاتیکی)، دمای 230 ᵒC به عنوان دمای مناسب برای آغشتگی با کیفیت بالای الیاف شیشه با زمینه پی وی سی بدست می آید و این آزمون معیار مناسبی برای تعیین شرایط فرآوری کامپوزیت های زمینه پی وی سی است. همچنین مشاهده شد که افزایش دمای تولید تا 230 ᵒC ، مدول ذخیره نمونه ها را افزایش می دهد، درحالیکه اثری بر روی دمای انتقال شیشه ای محصولات ندارد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مواد مرکب
دریافت: 1394/4/23 | پذیرش: 1394/5/28 | انتشار: 1394/7/4