دوره 14، شماره 7 - ( 7-1393 )                   جلد 14 شماره 7 صفحات 182-176 | برگشت به فهرست نسخه ها

ansari M, Salimi E, Habibpour B, Adibi P. Three Dimensional Simulation of Two-Phase Slug Flow Regime In a Horizontal Channel Using VOF Method. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (7) :176-182
انصاری محمدرضا، سلیمی ابراهیم، حبیب پور بابک، ادیبی پویان. شبیه سازی رژیم جریان دوفازی اسلاگ در کانال افقی سه‌بعدی به روش حجم سیال. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (7) :176-182

1- دانشیار دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشگاه تربیت مدرس
3- دانشجوی کارشناسی ارشد
4- دانشجوی دکترا
در مقاله حاضر، رژیم جریان دوفازی اسلاگ در کانال افقی با مقطع مستطیلی به روش حجم سیال (VOF)شبیه سازی عددی شده است. معادلات بقای جرم و مومنتم و معادله جابجایی کسر حجمی به همراه معادلات اغتشاشی k-ω SSTدر نرم افزار متن باز اپن‌فوم حل شده است. شبیه‌سازی‌ها مطابق با شرایط آزمایشگاهی در کانال با مقطع مستطیلی انجام شده است. با توجه به نتایج شبیه‌سازی، تشکیل ناپایداری‌ها بر اساس معیار کلوین-هلمهولتز و تشکیل اسلاگ در حل سه بعدی مغشوش دیده می¬شود. در شبیه سازی و آزمایش، ارتفاع فاز مایع در کانال کمی افزایش می‌یابد و به سبب آن شرط ناپایداری کلوین-هلمهولتز ارضا و با رشد ناپایداری‌ها در سطح مشترک، اسلاگ ایجاد می‌شود. با ایجاد اسلاگ و مسدود شدن مقطع کانال توسط فاز مایع، فشار پشت اسلاگ به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد. به دلیل گرادیان فشار بزرگتر در ابتدای اسلاگ نسبت به انتهای آن، طول اسلاگ در امتداد کانال افزایش می‌یابد. شبیه¬سازی عددی تحقیق حاضر، قادر به پیش¬بینی صحیح طول اسلاگ مطابق با آزمایش و مکان ایجاد آن با خطای 22% بوده¬است. همچنین در مقایسه با تحقیق دیگران، نتایج عددی کار حاضر نشان¬دهنده بهبود و دقت بالاتر در پیش بینی جریان می¬باشد.
متن کامل [PDF 2026 kb]   (8417 دریافت)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: جریان دو و چند فازی
دریافت: 1392/10/11 | پذیرش: 1392/11/15 | انتشار: 1393/6/1