دوره 18، شماره 3 - ( 3-1397 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 246-237 | برگشت به فهرست نسخه ها

alina M M, sepehr mousavi S V, amanabadi J. Damage detection process comparison using various optimization algorithms in 3D plane elements based on dynamics properties of structure. Modares Mechanical Engineering 2018; 18 (3) :237-246
علی‌نیا محمد مهدی، سپهر موسوی سید وحید، امان‌آبادی جواد. مقایسه‌ی فرآیند عیب‌یابی با الگوریتم‌های مختلف بهینه‌کننده‌ی جستجو در المان‌های مسطح سه بعدی بر مبنای مشخصات دینامیکی سازه. مهندسی مکانیک مدرس. 1397; 18 (3) :237-246

1- عضو هیئت علمی(استاد) دانشکده عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر(پلی تکنیک تهران)
2- دانشگاه صنعتی امیرکبیر
وقوع خرابی در سیستم‌های سازه‌ای و مکانیکی در طول سرویس‌دهی، اجتناب‌ناپذیر است. پایش سلامت و عیب‌یابی این سیستم‌ها به ‌نوبه‌ی خود می‌تواند از تلفات جانی و مالی جلوگیری کند. از مهم‌ترین روش‌های پایش سلامت و عیب‌یابی روش‌های مبتنی بر مشخصات ارتعاشی سازه می‌باشد، که بدون تمرکز بر نواحی خاص، سازه را مورد پایش کلی قرار می‌دهد. در این مطالعه جهت عیب‌یابی سازه‌های صفحه‌ای، با بهره‌گیری از تکنیک کاهش ابعاد داده‌ها توسط تحلیل اجزای اصلی، توابع پاسخ فرکانسی کاهش بعد داده شده، و شاخص‌هایی به‌عنوان شاخص خرابی معرفی گشته است. این شاخص‌های خرابی و عیب‌یابی صفحه به‌صورت یک مسئله بهینه‌سازی مطرح شده، و پس از آن با استفاده از الگوریتم‌های اجتماع ذرات و ژنتیک به حل مسئله بهینه‌سازی پرداخته شده است. با حل مسئله بهینه‌سازی مکان و شدت‌های خرابی تشخیص داده می‌شوند. برای ارزیابی و کارکرد روش ارائه شده و عملکرد الگوریتم‌های معرفی شده، چندین سناریوی خرابی شامل خرابی در یک ناحیه، خرابی هم‌زمان در دو ناحیه، و خرابی در سه ناحیه از سازه اعمال شده است، و بر این مبنا در مورد کارایی و کارکرد روش ارائه شده بحث می‌گردد. بر اساس نتایج حاصله، مشاهده شده که الگوریتم اجتماع ذرات در بحث تعیین شدت خرابی نسبت به الگوریتم ژنتیک از عملکرد و دقت بالایی برخوردار است. در سناریوهای پیچیده‌تر این افزایش دقت و کارایی بهتر بیشتر نمایان می‌شود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ارتعاشات
دریافت: 1396/8/21 | پذیرش: 1396/11/21 | انتشار: 1397/12/10