دوره 14، شماره 5 - ( 5-1393 )                   جلد 14 شماره 5 صفحات 128-121 | برگشت به فهرست نسخه ها

Maani E, Kosari A R, Fakoor M. Two-objective Optimization of GEO Communication Satellite Trajectory Considering Impulsive Orbital Maneuver. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (5) :121-128
معانی احسان، کوثری امیررضا، فکور مهدی. بهینه سازی دو هدفه مسیر انتقال ماهواره مخابراتی مدار ژئو با فرض مانور مداری ضربه ای. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (5) :121-128

1- دانشجوی دکتری- دانشگاه تهران
2- استادیار دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران
3- استاد دانشکده علوم و فنون- دانشگاه تهران
در این مقاله به تعیین مسیر بهینه انتقال یک ماهواره نمونه از مدار انتقال ژئوسنکرون تا مدار زمین ثابت با استفاده از الگوریتم ژنتیک دو هدفه پرداخته شده است. در ابتدا با توجه به قیود فیزیکی حاکم، تعداد مدارهای واسطه تعیین شده و با مقایسه مانور ضربه ای و پیوسته نشان داده شده است که با توجه به شرایط حاکم، فرض ضربه ای بودن مانور از دقت مناسبی برخوردار می باشد. بنابراین با فرض ضربه ای بودن مانورهای مداری، پارامترهای مدارهای واسطه به گونه ای تعیین شده اند که میزان مصرف سوخت و زمان کل انتقال ماهواره کمینه گردد. خروجی الگوریتم بهینه سازی، مجموعه ای از نقاط بهینه می باشد که با توجه به اهمیت توابع هدف و شرایط طراحی، نقطه مناسب انتخاب می گردد همچنین نتایج به دست آمده با نرم افزار STK مقایسه و صحه گذاری شده است. میزان دسترسی ماهواره به یک ایستگاه زمینی نمونه بررسی شده و با بهینه سازی همزمان مصرف سوخت و دسترسی ماهواره، ایستگاه زمینی و همچنین مدار ماهواره طوری تعیین شده اند که ماهواره بیشترین دسترسی را به ایستگاه زمینی در حین انتقال مداری داشته باشد. در انتها، تاثیر اغتشاشات ناشی از نیروی موتور پیشران مطالعه شده و میزان جرم مصرفی تراسترها برای جبران اغتشاشات ناشی از موتور پیشرانش محاسبه گردیده است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روشهای تحلیلی|کنترل
دریافت: 1392/7/6 | پذیرش: 1392/9/19 | انتشار: 1393/4/2