دوره 15، شماره 7 - ( 7-1394 )                   جلد 15 شماره 7 صفحات 208-199 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fateh Nobandegani H, Mazaheri K. Investigation of Combustion Models in Numerical Simulation of Cement Rotary Kiln. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (7) :199-208
فاتح نوبندگانی حبیب اله، مظاهری کیومرث. بررسی مدل‏های احتراقی در شبیه‏ سازی عددی کوره دوار سیمان. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (7) :199-208

1- دانشگاه تربیت مدرس
2- استاد دانشگاه تربیت مدرس
کوره‌های دوار سیمان به طور گسترده برای تبدیل مواد خام به کلینکر مورد استفاده قرار می‌گیرند. کارکرد این کوره فرآیندی پیچیده و شامل پدیده‏های گوناگونی است که مهمترین آن‏ها جریان واکنشی مواد بستر، احتراق آشفته سوخت گازی و تشعشع در یک بدنه دوار و اندرکنش حرارتی و جرمی بین بخش‏های مذکور هستند. در کار حاضر با استفاده از دینامیک سیالات محاسباتی، یک مدل عددی برای این کوره ارائه شده است که در آن سه ناحیه احتراق، واکنش مواد بستر و بدنه کوره لحاظ شده است. با شبیه‏سازی دوبعدی متقارن محوری این کوره با استفاده از این مدل، مدل‏های احتراقی واکنشگاه نیمه مخلوط، اتلاف گردابه و مدل کسر مخلوط در کوره‏های دوار سیمان، با استفاده از یک شبکه محاسبات موازی مورد مطالعه قرار گرفت. با توجه به محدوده زیاد عدد دامکولر در میدان کوره (17> Da > 7/0) انتخاب مدل احتراقیِ مناسب دشوار می‏باشد. نتایج نشان دادند که از لحاظ زمان اجرا، مدل واکنشگاه نیمه مخلوط زمان‏برترین و مدل کسر مخلوط سریع‏ترین مدل می‏باشند، در حالی که هر دو مدل فیزیک جریان را نیز به خوبی پیش‏بینی می‏کنند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: احتراق
دریافت: 1394/1/17 | پذیرش: 1394/2/17 | انتشار: 1394/3/10