دوره 15، شماره 7 - ( 7-1394 )                   جلد 15 شماره 7 صفحات 335-329 | برگشت به فهرست نسخه ها

Menbari S, Ashenai Ghasemi F, Ghasemi I. Comparison of mechanical properties of hybrid nanocomposites of PP/Talc/ Graphene with PP/ Graphene. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (7) :329-335
منبری سامان، آشنای قاسمی فرامرز، قاسمی اسماعیل. مقایسه خواص مکانیکی نانوکامپوزیت‌ هیبریدی پلی‌پروپیلن/تالک/گرافن و نانو کامپوزیت دوتایی پلی‌پروپیلن/گرافن. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (7) :329-335

1- دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
2- دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، خیابان شهید شعبانلو، لویزان، تهران صندوق پستی 16788163.
3- پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی
در این مقاله خواص مکانیکی نانوکامپوزیت‌های هیبریدی پلی‌پروپیلن/تالک/گرافن بررسی و با خواص نانوکامپوزیت‌های پلی‌پروپیلن/گرافن مقایسه شده است. تمام نمونه‌ها با روش اختلاط مذاب و با استفاده از مخلوط‌کن داخلی تهیه شدند. به منظور افزایش چسبندگی بین پرکننده و ماتریس، از ملئیک انیدرید به عنوان عامل جفت استفاده شد. در نانوکامپوزیت‌های دوتایی پلی‌پروپیلن/گرافن، با افزودن گرافن تا 75/0 درصد وزنی، مدول و استحکام کششی و استحکام ضربه افزایش و در مقادیر بالاتر، مدول افزایش و استحکام کششی و ضربه کاهش یافتند. در مورد نانوکامپوزیت‌های هیبریدی پلی‌پروپیلن/تالک/گرافن، بعد از اضافه نمودن 15 % وزنی تالک به پلی‌پروپیلن، مدول الاستیک افزایش و استحکام کششی و ضربه کاهش یافتند. همچنین بعد از اضافه نمودن گرافن به کامپوزیت پلی‌پروپیلن/تالک، مدول و استحکام کششی و استحکام ضربه افزایش و در مقادیر بالاتر گرافن (75/0تا 5/1 درصد وزنی) استحکام کششی و ضربه کاهش یافتند. ریخت‌شناسی نمونه ها با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و رفتار بلورینگی با گرماسنجی روبشی تفاضلی (DSC) مشخصه‌یابی شده است. تصاویر SEM نشان می‌دهند که چسبندگی خوبی بین تالک و زمینه پلی‌پروپیلن وجود ندارد، و در مقادیر بالای گرافن، صفحات آن به صورت توده در می‌آیند. نتایج DSC نیز نشان داد که تالک تاثیر قابل توجهی بر درجه بلورینگی ندارد، اما گرافن باعث کاهش آن می‌شود. در نهایت مشخص شد که نانوکامپوزیت‌های هیبریدی حاوی 15 درصد تالک و 5/1 درصد گرافن بالاترین مدول الاستیک، و نانوکامپوزیت‌های پلی‌پروپیلن/گرافن حاوی 75/0درصد وزنی گرافن، بالاترین استحکام کششی و ضربه را دارند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: مواد مرکب
دریافت: 1394/1/23 | پذیرش: 1394/3/9 | انتشار: 1394/3/19