دوره 14، شماره 7 - ( 7-1393 )                   جلد 14 شماره 7 صفحات 67-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

Azimi A, Gholami S. Temperature Distribution in a Hollow Cylinder Composed of Functionally Graded Material using Fractional Non-Fourier Single Phase Lag model. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (7) :61-67
عظیمی عزیز، غلامی شهاب. توزیع درجه‌حرارت در یک استوانه توخالی متشکل از مواد هدفمند با استفاده از مدل هدایت حرارتی غیرفوریه تاخیر زمان منفرد کسری. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (7) :61-67

1- استادیار- دانشگاه شهید چمران اهواز
2- دانشگاه شهید چمران اواز
در این مقاله، به بررسی حل عددی هدایت حرارتی غیرفوریه بر اساس مدل تاخیر زمان منفرد کسری در یک استوانه غیرهمگن توخالی ساخته شده از مواد هدفمند پرداخته شده‌است. برای این منظور، تمامی خواص ماده هدفمند به صورت کاملا متغییر و براساس قانون توانی در نظر گرفته ‌و تنها تاخیر زمانی و مرتبه کسری به صورت ثابت در نظر گرفته شده‌اند. استوانه به صورت یک‌بعدی و کاملا متقارن و بدون حضور منبع گرمایی در نظر گرفته شده‌است. مسئله در یک الگوریتم سعی و خطا به منظور یافتن مقادیر تاخیر زمانی و مرتبه کسری با استفاده از یک روش عددی ضمنی حل گردیده‌است. جهت اعتبارسنجی مسئله، نتایج بدست آمده از حل عددی تاخیر زمان منفرد کسری و حل عددی تاخیر زمانی دوگانه با نتایج بدست آمده از روش نیمه تحلیلی تاخیر زمانی دوگانه مقایسه شده‌است. در ادامه تاثیر پارامترهای غیرهمگنی بر روی ماکزیمم دمای گذرا و سرعت موج گرمایی مورد مطالعه قرار گرفته‌است. همچنین توزیع دمایی در جسم از لحظه ایجاد موج تا لحظه رسیدن به دمای پایا مورد بررسی قرار گرفته و در آخر به بررسی تاثیر تغییر تاخیر زمانی و مرتبه کسری بر روی توزیع دما در جسم پرداخته شده‌است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: انتقال حرارت و جرم|دینامیک سیالات محاسباتی|مواد مرکب
دریافت: 1392/9/19 | پذیرش: 1392/11/16 | انتشار: 1393/5/7