دوره 14، شماره 2 - ( 2-1393 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 78-70 | برگشت به فهرست نسخه ها

Talebian H, Mamourian M, Niazmand H. Exergy Analysis of the Adsorbent Bed in adsorption chillers. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (2) :70-78
طالبیان هدی، ماموریان مجتبی، نیازمند حمید. تحلیل اکسرژی بستر جاذب در چیلرهای جذب سطحی. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (2) :70-78

1- دانشگاه فردوسی مشهد
2- استادیار گروه مکانیک/دانشگاه فردوسی مشهد
3- استاد گروه مکانیک/ دانشگاه فردوسی مشهد
با توجه به پایین بودن ضریب عملکرد و توان تبرید در چیلرهای جذب سطحی، تعیین محل و میزان بازگشت ناپذیریهای این سیستم میتواند عوامل محدود کننده افزایش پارامترهای عملکردی را شناسایی کرده و هم راستا با روشهای حاضر در بهبود عملکرد این سیستمها موثر واقع شود. در این مطالعه با استفاده از مدل‌سازی عددی بستر چیلر جذب سطحی و استفاده از توزیع دما که به کمک حل معادلات انرژی در اجزای مختلف آن محاسبه می‌شود به تعیین مقدار تخریب اکسرژی در فرایندها و اجزای مختلف بستر چیلر جذب سطحی پرداخته شده است. نتایج نشان می‌دهند بیشترین نرخ تخریب اکسرژی مربوط به مراحل جرم ثابت سیکل است؛ هرچند زمان کوتاه این مراحل سبب می‌شود که اکسرژی تخریبی کل مقدار کمی داشته باشد. مقدار کل تخریب اکسرژی در مرحله احیای فشار ثابت، به علت بازگشتناپذیری بالای فرایند احیا و همچنین زمان زیاد این مرحله، از دیگر مراحل بیشتر است. همچنین بررسی تاثیر ارتفاع و فاصله بین فین‌ها بر میزان تخریب اکسرژی بستر نشان داد که افزایش ارتفاع و افزایش فاصله بین فین‌ها تخریب اکسرژی بستر را افزایش می‌دهد؛ هرچند وابستگی تخریب اکسرژی به تغییر فاصله بین فین‌ها اندک است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: انتقال حرارت و جرم|تأسیسات و تهویه مطبوع|ترمودینامیک
دریافت: 1391/11/28 | پذیرش: 1392/4/21 | انتشار: 1393/1/31