دوره 14، شماره 5 - ( 5-1393 )                   جلد 14 شماره 5 صفحات 72-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

Eftekhari S E, Ahmadi S Y, Khalili K, Mohammadi A. Improve the formability in tube hydroforming process using ultrasonic vibrations. Modares Mechanical Engineering 2014; 14 (5) :63-72
افتخاری شهری سید احسان، احمدی بروغنی سید یوسف، خلیلی خلیل، محمدی امین اله. بهبود شکل پذیری در فرایند هیدروفرمینگ لوله با اعمال ارتعاشات آلتراسونیک. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (5) :63-72

1- دانشگاه بیرجند
2- دانشگاه صنعتی اصفهان
در فرایند هیدروفرمینگ لوله، جریان نامناسب فلزی ناشی از شرایط اصطکاکی، سبب پر نشدن گوشه های قالب و ایجاد نازک شدگی زیاد در گوشه های لوله می گردد. این مقاله با ارائه یک ایده نوین در فرایند هیدروفرمینگ، به بررسی تئوری و آزمایشگاهی اثر اعمال ارتعاشات بر بدنه قالب هیدروفرم لوله پرداخته است. با مدلسازی اجزاء محدود فرایند هیدروفرمینگ آلتراسونیک لوله و مقایسه آن با مدل اجزاء محدود همین فرایند در حالت کلاسیک، امکان بررسی میزان بهبود فرایند با استفاده از ارتعاشات قالب فراهم شده است. علاوه بر آن، تحلیل اجزاء محدود مودال و هارمونیک برای طراحی مجموعه ی هیدروفرمینگ آلتراسونیک بکار رفته است، و به کمک این تحلیل ها شکل خاصی از متمرکز کننده پیشنهاد شده است. برای هیدروفرمینگ لوله، مکانیزم ساده ای در این تحقیق معرفی شده که تولید کم هزینه قطعات را بدون نیاز به ماشین هیدروفرمینگ امکان پذیر می سازد. نتایج نشان می دهد با استفاده از ارتعاشات آلتراسونیک، میزان شکل پذیری و برگشت فنری بهبود داشته، و علاوه بر آن، ضخامت دیواره لوله نیز یکنواختی بیشتری دارد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: شکل دهی فلزات
دریافت: 1392/7/2 | پذیرش: 1392/8/7 | انتشار: 1393/3/31