دوره 1، شماره 1 - ( 9-1380 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 64-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print

فرزین محمود، مسلمی نایینی حسن، صادقی محمدحسین، کیوچی مانابو. مطالعه توپوگرافی سحطی یک فولاد عملیات شده با پلاسمای نیتروژن توسط میکروسکپ نیروی اتمی. مهندسی مکانیک مدرس. 1380; 1 (1) :57-64

1- دانشگاه تربیثت مدرس
2- دانشگاه تربیت مدرس
3- چین
سالهاست که نیتروژن دهی در محیط های پلاسمایی انجام می شود. تلاشهای زیادی در جهت توسعه روشهای جدید، مانند کاشت یون توسط غوطه وری در پلاسما Plasma Immersion Ion Implantation (PI3) و نیتروژن دهی پلاسمایی با فرکانس رادیویی Radio Frequency (RF) Plasma Nitriding به منظور انتقال جرم نیتروژن به درون سطح قطعه، انجام شده است. این مقاله نتایج حاصل از تحقیقات مورفولوژی سطح نمونه های عملیات شده را با استفاده از میکروسکوپ نیروی اتمی Atomic Force Microscopy (AFM) ارایه می دهد. نمونه ها، از فولاد ریز آلیاژ، موسوم به ماکزیما تهیه شده که توسط روشهای مذکور به مدت 5 ساعت در گستره دمای ?C 550-350 و اتمسفر حاوی H2 25%- N2 75% عملیات شده اند. نتایج این تحقیق نشان می دهد که نمونه های عملیات شده به روش PI3، اگر چه دارای خواص مطلوبتری می باشند، اما سطح زبرتری را نسبت به سطوح عملیات شده توسط نیتروژن دهی پلاسمایی با فرکانس رادیویی ایجاد می کنند.
واژه‌های کلیدی: ندارد

دریافت: 1389/3/25 | پذیرش: 1380/9/25 | انتشار: 1389/3/25