دوره 16، شماره 10 - ( 10-1395 )                   جلد 16 شماره 10 صفحات 154-147 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ahahani A R, Sharifi Torki H. Analytical solution of the thermoelasticity problem in a thick-walled cylinder subjected to transient thermal loading. Modares Mechanical Engineering 2017; 16 (10) :147-154
شاهانی امیررضا، شریفی ترکی حمید. حل تحلیلی مساله ترموالاستیسیته در استوانه جدارضخیم تحت بار حرارتی گذرا. مهندسی مکانیک مدرس. 1395; 16 (10) :147-154

1- استاد دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی
2- دانشجوی کارشناسی ارشد/ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
مساله ترموالاستیسیته در یک استوانه جدارضخیم همسانگرد و همگن توخالی به صورت تحلیلی و با استفاده از تبدیل هنکل و تبدیل لاپلاس شد. شرایط مرزی مکانیکی و حرارتی برای سطح داخلی و سطح خارجی استوانه به صورت وابسته به زمان در نظر گرفته شده‌اند. برای شرایط مرزی دمایی، خود دما در مرزها اعمال شده و برای شرایط مرزی مکانیکی نیز، اعمال تنش بر روی سطوح داخلی و خارجی استوانه توخالی در نظر گرفته شده‌است. توزیع دما در راستای ضخامت استوانه بدست آمده و سپس با حل معادله سازه‌ای دینامیکی، روابط به صورت حل بسته برای میدان‌های جابجایی، تنش شعاعی و تنش محیطی ارائه شده‌اند. برای بررسی یک حالت نمونه، دما با تابعیت نمایی نسبت به زمان در سطح داخلی استوانه و دمای صفر در سطح خارجی آن اعمال شده، و تنش‌های مکانیکی در سطح داخلی و خارجی استوانه صفر در نظر گرفته شده‌اند. با توجه به دینامیکی بودن مساله، پس از رسم نمودارهای تنش، موج شوک حرارتی به وضوح قابل مشاهده است. سپس با استفاده از نمودارهای رسم شده تنش، لحظه رسیدن موج اتساعی به چند موقعیت شعاعی مشخص محاسبه شده، و سپس نتایج آن با رابطه معمولی محاسبه زمان مقایسه شده‌است.

دریافت: 1395/4/12 | پذیرش: 1395/6/13 | انتشار: 1395/7/18