دوره 17، شماره 10 - ( 10-1396 )                   جلد 17 شماره 10 صفحات 450-439 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jafari A A, Golzari M, Jafari M S. Sound transmission loss through triple-walled sandwich cylindrical shells in the presence of external flow. Modares Mechanical Engineering 2018; 17 (10) :439-450
جعفری علی اصغر، گلزاری مسعود، جعفری محمد سعید. افت انتقال صوت در پوسته های استوانه ای ساندویچی سه جداره در حضور جریان خارجی. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (10) :439-450

1- استاد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی
2- دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
3- دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
در این پژوهش با تعمیم تئوری‌های موجود جهت پیش‌بینی افت انتقال صوت در پوسته‌های استوانه‌ای دو جداره طویل با لایه میانی متخلخل، افت انتقال صوت در پوسته‌های استوانه‌ای ساندویچی سه جداره در حضور جریان سیال خارجی به صورت تحلیلی محاسبه می‌گردد. تئوری لاو جهت بیان معادله‌های حاکم بر حرکت پوسته استوانه‌ای سه جداره همسانگرد و نازک و روش لی بر پایه تئوری بایو برای مدلسازی انتشار موج در ماده متخلخل به کار گرفته می‌شوند. مسئله ارتعاشات-صوت برای پیچیده‌ترین ساختار از پوسته استوانه‌ای ساندویچی سه جداره فرمولبندی شده و در کنار شرایط مرزی مناسب و با استفاده از روش ماتریس انتقال حل می‌گردد. کل افت انتقال صوت در یک میدان صوتی پخشنده با در نظر گرفتن اثر انعکاس داخلی امواج محاسبه شده و نتایج اعتبارسنجی می‌شوند. سپس نتایج افت انتقال صوت در پوسته استوانه‌ای سه جداره با مدل مشابه دو جداره و هم وزن مقایسه می‌گردد. نتایج به طور کلی عملکرد بهتر مورد سه جداره را در عایق‌بندی صدا خصوصاً در طیف فرکانس‌های نسبتاً بالا و بالا نشان می‌دهند. به علاوه، ده ساختار مختلف که شامل کوپلینگ‌های گوناگون بین دیواره‌های پوسته و لایه‌های متخلخل است، در نظر گرفته شده تا اثر ساختارهای مختلف پوسته ساندویچی بر خواص انتقال صوت به صورت کامل بررسی گردد. نشان داده می‌شود ساختاری که تعداد بیشتری از شکاف‌های هوا را در خود جای داده است، عملکرد بهتری در کاهش انتقال صوت به داخل سیستم تقریباً در سراسر بازه فرکانسی دارد. همچنین اثرات جریان سیال خارج از استوانه و زاویه سمتی بر افت انتقال صوت بررسی می‌گردد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ارتعاشات
دریافت: 1396/2/9 | پذیرش: 1396/7/5 | انتشار: 1396/8/11