دوره 15، شماره 6 - ( 6-1394 )                   جلد 15 شماره 6 صفحات 106-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nazari M, Babazadeh N, Shahmardan M M, Ashouri M. Experimental study of transient cooling of fluid inside a closed reservoir by using CuO/water nanofluid. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (6) :99-106
نظری محسن، بابازاده نسیبه، شاه مردان محمد محسن، آشوری مجتبی. بررسی آزمایشگاهی خنک‌کاری گذاری سیال داخل یک مخزن استوانه‌ای توسط جریان نانوسیال آب اکسید مس. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (6) :99-106

1- استادیار دانشگاه صنعتی شاهرود، دانشکده مهندسی مکانیک
2- دانشگاه شاهرود
در این مقاله انتقال حرارت جابجائی گذرای سیال درون یک مخزن عمودی استوانه‌ای شکل که توسط جریان نانوسیال در لوله‌ی تعبیه شده در مرکز مخزن خنک می‌شود، بصورت تجربی در محدوده رینولدز 700 تا 5500 مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به مطالعات انجام شده، انتقال حرارت جابه‌جائی گذرای سیال در یک مخزن استوانه‌ای توسط نانوسیال به‌طور کامل بررسی نشده است و نیازمند مطالعات عمیق‌تری در این خصوص می‌باشد. در این آزمایش نانوسیال آب- اکسید مس در دو درصد حجمی 1/0 و 2/0 به‌عنوان سیال عامل خنک کار در لوله مرکزی استفاده شده است. سیال داخل مخزن، آب است که توسط جریان نانوسیال در لوله داخلی خنک می‌شود. پس از اندازه‌گیری دمای ورودی و خروجی لوله مرکزی و همچنین دمای مخزن در هر ثانیه، عدد ناسلت متوسط و رایلی متناظر با هر درصد حجمی محاسبه و همزمان افت فشار در لوله نیز اندازه‌گیری می‌شود. با تکرار آزمایش، نتایج بدست آمده بوسیله روابط آماری در بازه اطمینان نمایش داده می‌شوند. صحت‌سنجی نتایج نیز با استفاده از روابط تئوری و نتایج آزمایشگاهی مورد بررسی دقیق قرار گرفته است. نتایج بدست آمده نمایانگر تطابق مناسب آزمایش با نتایج تئوری و آزمایشگاهی است. همچنین نتایج حاکی از افزایش حداکثر 20 درصدی عدد ناسلت و کاهش 5 درصدی دمای بی‌بعد مخزن در اثر استفاده از نانوسیال آب- اکسید مس با درصد حجمی 2/0 درصد است. در انتها نیز اثرات همزمان انتقال حرارت و افت فشار برای نانوسیال در نسبت‌های حجمی مختلف ارائه و مورد بحث قرار می‌گیرد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: انتقال حرارت و جرم
دریافت: 1393/11/10 | پذیرش: 1393/11/13 | انتشار: 1393/12/16