دوره 17، شماره 9 - ( 9-1396 )                   جلد 17 شماره 9 صفحات 260-254 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shabgard M R, Najati Ilkhchi R, Kabirinia F. Study on the effect of gap pressure on the geometric characteristics of the tungsten carbide powder produced by electrical discharge. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (9) :254-260
شبگرد محمدرضا، نجاتی ایلخچی رضا، کبیری نیا فرید. بررسی تاثیر فشارگپ بر مشخصه های هندسی پودر تنگستن کاربید تولید شده به روش تخلیه الکتریکی. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (9) :254-260

1- دانشیار تبریز-دانشگاه تبریز- ریاست دانشکده فنی مهندسی مکانیک-گروه مهندسی ساخت و تولید- محمد رضا شبگرد
2- گروه ساخت و تولید - مهندسی مکانیک -دانشگاه تبریز
3- گروه ساخت و تولید - دانشکده مکانیک - دانشگاه تبریز
هدف از این کار بررسی تاثیر فشار گپ جهت بهینه سازی مشخصه های هندسی پودر تولید شده به روش تخلیه الکتریکی است. روش تخلیه الکتریکی یکی از روش های مدرن و پربازده برای تولید پودر در ابعاد فوق ریز می باشد. برای بهبود تولید پودر به روش تخلیه الکتریکی در پژوهش حاضر از ایجاد گرادیان فشار در گپ از طریق شست وشوی پالسی با نرخ جریان های مختلف در دی الکتریک آب دی یونیزه و اتانول بهره برده شد. همچنین، برای تولید پودر حاصل الکترودهای گرافیتی و تنگستنی استفاده گردید. بررسی نتایج حاصل از پژوهش تصاویر بدست آمده از میکروسکوپ الکترونی روبشی(SEM) نشان می دهد که پودر تولید شده در هردو دی الکتریک دارای ذرات کروی در حدود نانو می باشد که با افزایش اختلاف فشار میزان کلوخگی پودر نیز پایین آمده است. با توجه به نتایج آنالیز اندازه ذرات (PSA) میانگین اندازه ذرات بدست آمده در هر دو دی الکتریک حدود 100 نانومتر می باشد که این میانگین اندازه در اتانول کوچکتر از آب دی یونیزه است. همچنین، اندازه کریستال های تولیدی برای اتانول و آب دی یونیزه به ترتیب در حدود 30 و 44 نانومتر می باشند. از پراش اشعه ایکس (XRD) نیز مشخص شد که فاز غالب در پودر تولید شده در اتانول و آب دی یونیزه به ترتیب WC1-x و W2C می باشد. از این رو نتایج بوجود آمده نشان داد که با ایجاد اختلاف فشار بالا در ناحیه گپ می توان پودری با مشخصه های هندسی مطلوب تر و نرخ تولید بالاتر بوجود آورد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: روشهای تولید
دریافت: 1396/3/3 | پذیرش: 1396/4/13 | انتشار: 1396/5/17