دوره 17، شماره 2 - ( 2-1396 )                   جلد 17 شماره 2 صفحات 358-350 | برگشت به فهرست نسخه ها

Heidarinejad G, Mousavi E. Numerical simulatoin of poolfire suppression using water mist system investigating nozzle parameter effects. Modares Mechanical Engineering 2017; 17 (2) :350-358
حیدری نژاد قاسم، موسوی عماد. شبیه‌سازی عددی اطفاء حریق استخری توسط سیستم مه‌آب با بررسی اثر پارامترهای نازل. مهندسی مکانیک مدرس. 1396; 17 (2) :350-358

1- تهران، بزرگراه جلال آل احمد، استاد دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی مکانیک، اتاق 317
2- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس
همراه با رشد تکنولوژی نازل‌های اسپرینکلر و سیستم‌های مه‌آب بیش از پیش در اطفاء حریق مورد استفاده قرار می‌گیرند. روش‌های محاسباتی برای بررسی تأثیر اثر تهویه و پارامتر‌های نازل همچنین بهینه‌سازی آن‌ها در سیستم مه‌آب بسیار کارایی دارند. در این پژوهش، کد متن‌‌باز شبیه‌ساز دینامیک آتش (FDS) برای بررسی عددی تأثیر پارامترهای نازل بر خفگی و اطفاء حریق استفاده شده است. محدوده اندازه قطرات طبق استاندارد NPFA 750 محاسبه‌ شده است. مکانیزم‌های اطفاء حریق در سیستم مه‌آب و تأثیر آن‌ها بر زمان اطفاء حریق همچنین تأثیر پارامترهای اندازه ذرات، دبی آب و زاویه مخروطی پاشش نازل بررسی شده است. محاسبات نشان می‌دهد در نازل مخروط حفره‌ای، اندازه قطرات کوچک‌تر ‌از 121 میکرومتر و بزرگ‌تر از 600 میکرومتر برای اطفاء حریق مناسب هستند. با استفاده از یک نازل توپر و یک‌پنجم دبی در مقایسه با حالت قبل، زمان اطفاء حریق از 26 به 7.4 ثانیه کاهش یافته است. زاویه پاشش در قطرات ریز اثر چندانی بر زمان اطفاء حریق ندارد اما در قطرات درشت با کم کردن زاویه پاشش می‌توان به جواب مطلوب رسید. از این رو با شناخت پارامتر‌های نازل و اثر هر یک از آن‌ها بر زمان خاموشی حریق می‌توان به طراحی بهینه رسید.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: احتراق
دریافت: 1395/9/7 | پذیرش: 1395/11/5 | انتشار: 1395/12/4