دوره 15، شماره 10 - ( 10-1394 )                   جلد 15 شماره 10 صفحات 48-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ansari M R, Rafiei Asl S, Samkhaniani N. Numerical simulation of slug flow pattern in T junction using volume of fluid method. Modares Mechanical Engineering 2016; 15 (10) :41-48
انصاری محمدرضا، رفیعی‌اصل سحر، سام خانیانی نیما. شبیه‌سازی عددی الگوی جریان لخته‌ای در کانال‌های T شکل به روش حجم سیال. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (10) :41-48

1- دانشیار دانشگاه تربیت مدرس
2- فارغ التحصیل کارشناسی ارشد.
3- دانشجوی دکترا
در مطالعه حاضر به بررسی الگوی جریان دوفازی لخته‌ای در اتصال T شکل تقسیم‌کننده منشعب در دو گروه منظم و نامنظم پرداخته شده است. شبیه‌سازی صورت گرفته توسط نرم‌افزار متن‌باز اوپن‌فوم، با استفاده از روش یک سیالی و مدل حجم سیال (VOF) به تعقیب سطح مشترک جریان دو فازی مایع- گاز پرداخته است. شرط مرزی سرعت ثابت برای ورودی، فشار ثابت برای مرزهای خروجی و شرط مرزی عدم لغزش برای دیواره‌ها در نظر گرفته شده است. با توجه به اینکه الگوی جریان لخته‌ای یکی از پیچیده‌ترین الگوهای جریان دو فازی می‌باشد که نوسانات ناشی از آن می‌تواند صدمات جبران‌ناپذیری را به تجهیزات موجود در پایین دست وارد کند، تمرکز اصلی تحقیق حاضر به بررسی کاهش الگوی جریان لخته‌ای با استفاده از اتصال T شکل می‌باشد. استنتاج شده است که با استفاده از تقاطع، دامنه نوسانات فشار و سرعت کاهش می‌یابد. اگرچه ورودی شاخه عمودی با ابعاد سطح مقطع cm25×5، در کاهش لخته‌های بالادست بطور کامل موثر نیست، با این حال با افزایش ابعاد ورودی شاخه جانبی عمودی از cm25×5 به cm25×10 و cm25×20 نوسانات فشار جریان دو فازی در کل کانال کاهش یافته و محدوده جریان لخته‌ای در پایین‌دست کاهش و گستره جریان توپی افزایش می‌یابد. این بدین معنی است که اهداف مورد نظر در تحقیق حاضر تحقق یافته است. همچنین به منظور اثبات درستی شبیه‌سازی عددی، به صحت‌سنجی مدل‌سازی حاضر با کارهای انجام شده معتبر قبلی پرداخته شد که توافق خوبی را بین نتایج نشان می دهد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: جریان دو و چند فازی
دریافت: 1394/4/9 | پذیرش: 1394/5/3 | انتشار: 1394/6/3