دوره 14، شماره 16 - ( ويژه‌نامه چهارم 1393 )                   جلد 14 شماره 16 صفحات 357-349 | برگشت به فهرست نسخه ها

SeyedKazem Viliani N, Hashemi M, Vadizadeh H, Pourrostami H, Mostafavi S M, Hashemizadeh F. Modelling and empirical investigation of micro-electro-mechanical piezo-resisitive pressure sensor based on the requirements of petrochemical industry. Modares Mechanical Engineering 2015; 14 (16) :349-357
سیدکاظم ویلیانی نوید، هاشمی مهدی، وادی زاده هادی، پوررستمی حسن، مصطفوی سید محسن، هاشمی زاده فرآمند. مدلسازی و بررسی تجربی فشارسنج میکرو الکترومکانیکی پیزومقاومتی بر اساس الزامات عملکرد صنعت پتروشیمی. مهندسی مکانیک مدرس. 1393; 14 (16) :349-357

1- عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی
2- دانشگاه صنعتی شریف
3- انجمن پژوهشگران جوان دانشگاه ازاد تهران جنوب
4- عضو هیات علمی دانشگاه ازاد اسلامی
5- پژوهش و فناوری شرکت پتروشیمی فن آوران
در این مقاله به بررسی تحلیلی و تجربی پکیج فشارسنج میکرو‌الکترومکانیکی پرداخته شده است. این پکیج فشارسنج از یک حسگر میکروالکترومکانیکی، برد مدار چابی، نمایشگر خازنی تشکیل شده است. در ابتدا، مدلسازی ریاضی و کامپیوتری با استفاده از نرم‌افزار کامسول ارائه شده که بر اساس تحلیل اجزاء محدود مقادیر خروجی ولتاژ و حساسیت از حسگر فشار میکروالکترومکانیکی پیزومقاومتی محاسبه شده است. شایان ذکر است که عنصر مقاومتی در نظر گرفته شده روی دیافراگم از نوع ضربدری می‌باشد. علاوه بر تحلیل استاتیکی و مودال دیافراگم این فشارسنج، اثرات پارامترهای هندسی بر روی ولتاژ خروجی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج شبیه‌سازی نشان می‌دهد که با تغییر ابعاد و موقعیت عنصر مقاومتی روی دیافراگم و ابعاد و ضخامت دیافراگم، حساسیت حسگر تغییر می‌یابد. سپس، با ساخت برد مدار چاپی و تعبیه نمودن اجزا بر روی آن، پکیج نهایی تهیه شده و مورد تست آزمایشگاهی قرار گرفته است. نتایج نشان می‌دهد که پکیج فشارسنج میکروالکترومکانیکی دارای خطای کمتر از 5/0 درصد می‌باشد. این پکیج فشارسنج قادر است تا فشار 6 بار را با دقت مذکور اندازه‌گیری کند که نتایج تجربی حاصل از کار آزمایشگاهی در پایان مقاله ارائه شده است. از این پکیج می‌توان با توجه به الزامات طراحی در صنعت پتروشیمی در اندازه‌گیری فشار گاز مخازن ذخیره و مخازن تحت فشار پتروشیمی فن‌آوران استفاده می‌شود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: ابزار دقیق|ارتعاشات|سیستمهای میکرو و نانو|مکاترونیک
دریافت: 1393/4/14 | پذیرش: 1393/5/24 | انتشار: 1393/8/24