دوره 11، شماره 2 - ( 6-1390 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 56-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

zoei M, farzin M, mohammadi A. Finite element analysis and experimental investigation on gas forming of hot aluminum alloy sheet. Modares Mechanical Engineering 2011; 11 (2) :49-56
ضوئی مائده السادات، فرزین محمود، محمدی امیرحسین. تحلیل المان محدود و بررسی آزمایشگاهی فرایند شکل دهی داغ ورق آلیاژ آلومینیوم توسط گاز. مهندسی مکانیک مدرس. 1390; 11 (2) :49-56

1- پژوهشگر ارشد
2- دانشیار-دانشکده مهندسی مکانیک-دانشگاه صنعتی اصفهان-کدپستی84156
- آلیاژهای آلومینیوم به دلیل وزن کم و مقاومت خوردگی بالا در صنعت خودرو مورد توجه قرار گرفته اند. اما به دلیل شکل پذیری کم و کیفیت پایین سطح محصول نهایی حاصل از این آلیاژها در دمای اتاق فرایندی جدید در دهه اخیر تحت عنوان شکل دهی داغ فلز توسط گاز معرفی شده است. این مقاله بررسی روش نوین شکل دهی داغ ورق آلیاژ آلومینیوم توسط گاز می باشد. برای مطالعه فرایند مزبور روش آزمایشگاهی و ساخت تجهیزات مورد نیاز شکل دهی ورم توسط گاز و تحلیل المان محدود (FEM) ارائه شده است. نتایج نشان می دهد که امکان شکل دهی آلیاژ آلومینیوم در دماهای نزدیک به دمای ذوب آلیاژ، توسط شکل دهی با گاز فراهم شده و افزایش دما شکل پذیری را افزایش داده و فشار مورد نیاز شکل دهی را به میزان قابل توجه ای کاهش می دهد. نتایج تست های آزمایشگاهی انجام شده توسط نویسنده شامل حداکثر ارتفاع محصول، فشارگاز مورد نیاز شکل دهی برای حصول ارتفاع ماکزیمم و مقدار و مکان حداقل ضخامت محصول، تطابق نزدیکی با نتایج شبیه سازی نرم افزاری دارد.

دریافت: 1389/12/21 | پذیرش: 1390/6/21 | انتشار: 1390/6/23