دوره 15، شماره 1 - ( 1-1394 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 193-185 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mehrabani Yeganeh E, Liaghat G H, Pol M H. Experimental investigation of quasi-static perforation on laminated glass epoxy composites by indenters with different geometries. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (1) :185-193
مهربانی یگانه عرفان، لیاقت غلام حسین، پل محمدحسین. بررسی تجربی نفوذ شبه استاتیکی نفوذ کننده با هندسه‌های مختلف، درون چندلایه کامپوزیتی شیشه - اپوکسی. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (1) :185-193

1- دانشجوی کارشناسی ارشد / دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشگاه تربیت مدرس
3- استادیار / دانشگاه تفرش
در این تحقیق، تأثیر هندسه نفوذ کننده بر فرآیند نفوذ شبه استاتیکی در کامپوزیت لایه‌ای شیشه/ اپوکسی با الیاف بافته شده، به شکل تجربی، مورد مطالعه قرار می‌گیرد. آزمایش‌های نفوذ با نرخ بارگذاری پایین، توسط نفوذ کننده‌های استوانه‌ای با شش هندسه دماغه تخت، نیم‌کروی، مخروطی با زاویه دماغه‌های 37 و 90 درجه و اجیوال با شعاع کالیبر 1.5 و 2.5، انجام شده و رفتار چندلایه کامپوزیتی، از جمله میزان جذب انرژی، نیروی تماسی، مکانیزم‌های گسیختگی و نیروی اصطکاک، برای نفوذ کننده‌های مختلف مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. ماده مرکب با 18 لایه الیاف شیشه بافته شده با کسر حجمی الیاف 45 درصد و به روش لایه چینی دستی تولید شده است. بررسی نتایج نشان می‌دهند که منحنی نیرو- جابجایی نفوذ کننده، در حالت کلی، از پنج ناحیه تشکیل می‌شود که وابسته به شکل هندسی دماغه نفوذ کننده، در برخی از نفوذ کننده‌ها تعدادی از این نواحی دیده نمی‌شوند و یا طویل‌تر یا کوتاه‌تر می‌گردند. بیشترین نیروی تماسی را نفوذ کننده‌های کند ارائه می‌کنند. نفوذ کننده اجیوال با شعاع کالیبر 2.5 به نیروی کمتری برای نفوذ کامل به درون کامپوزیت نیازمند است و از این جهت بهترین عملکرد را نشان می‌دهد. مقایسه انرژی جذب شده نشان می‌دهد که در یک جابجایی (عمق نفوذ) یکسان، هدف کامپوزیتی انرژی بیشتری از نفوذ کننده‌های کندتر جذب می‌کند. نفوذ کننده مخروطی ˚37 بیشترین انرژی را برای نفوذ کامل نیاز دارد که مقدار آن 2.6 برابر انرژی مورد نیاز نفوذ کننده تخت است. طول دماغه بیشتر، افزایش جابجایی تا نفوذ کامل را به همراه دارد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: تحلیل تنش|مکانیک آسیب|مکانیک ضربه|مواد مرکب
دریافت: 1393/6/15 | پذیرش: 1393/8/17 | انتشار: 1393/9/9