دوره 15، شماره 4 - ( 4-1394 )                   جلد 15 شماره 4 صفحات 75-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghasemi A, Shams M, Heyhat M M. Modeling Gas Liquid Cylindrical Cyclone Separator and Optimizing Effective Geometry Parameters. Modares Mechanical Engineering 2015; 15 (4) :67-75
قاسمی امیرحسین، شمس مهرزاد، هیهات محمد مهدی. مدل سازی سیکلون جداکننده‌ گاز-مایع و بهینه سازی پارامترهای هندسی تاثیرگذار. مهندسی مکانیک مدرس. 1394; 15 (4) :67-75

1- دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
در این مطالعه به بررسی عملکرد جداکننده‌ی گاز مایع استوانه‌ای و تأثیر تغییر پارامترهای هندسی ورودی سیکلون و شبیه‌سازی آن‌ها به روش دینامیک سیالات محاسباتی پرداخته شده است. پس از انتخاب شبکه‌بندی مناسب برای هندسه‌ی سیکلون، تأثیر تغییر پارامترهای هندسی ورودی بر مقدار حمل مایع از بالا و مقدار حمل گاز از پایین مطالعه گردید. پارامتر‌های هندسی به خصوص هندسه‌ی ورودی تأثیر به سزایی در بهبود عملکرد سیکلون دارند. در این طراحی، سطح مقطع ورودی، زاویه‌ی ورودی و ارتفاع ورودی از کف سیکلون به طور همزمان بهینه شدند. از مدل آر- اس- ام برای شبیه سازی جریان آشفته استفاده شده و جریان دوفازی نیز با استفاده از روش اویلر- اویلر مدل سازی شده است. مطابق این شبیه‌ سازی‌ها مقدار حمل گاز از زیر با کاهش زاویه‌ی ورودی کاهش می‌یابد و یک نقطه‌ی بهینه برای حمل گاز از زیر با تغییر ارتفاع ورودی و تغییر سطح مقطع ورودی سیکلون وجود دارد. همچنین یک نقطه‌ی بهینه برای حمل مایع از بالا با تغییر پارامترهای هندسی ورودی نظیر سطح مقطع ورودی و ارتفاع ورودی از کف سیکلون به دست می‌آید. افزایش زاویه‌ی ورودی باعث کاهش حمل مایع از بالا می‌گردد. در مدل بهینه مقدار حمل گاز از پایین کاهش یافته و حمل مایع از بالا به صفر می‌رسد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی کامل | موضوع مقاله: جریان دو و چند فازی
دریافت: 1393/10/4 | پذیرش: 1393/11/8 | انتشار: 1393/11/28